Eerste zege voor Kalle Rovanperä, podium voor Dréke Janssen

Het was een druk en bewogen weekend voor RedAnt Racing in Italië. Na de derde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux in Imola mocht er worden gevierd, dankzij de maidenzege voor Kalle Rovanperä en het eerste podium van Dréke Janssen. Een opsteker na de ontgoocheling van daags voordien, toen de hitte in Misano er voor zorgde dat geen van beide RedAnt Porsches het einde haalde. Ze blijven echter wel de eerste twee posities in de tussenstand bezetten.

Gemengde gevoelens, heet dat dan. RedAnt Racing was afgelopen weekend vol ambitie richting de Italiaanse laars getrokken, om er zowel in de Porsche Carrera Cup Benelux (verreden op Imola) als tijdens de 12 Uur van Misano goed voor de dag te komen. In de uithoudingsrace liep het aanvankelijk uitstekend.

In iedere sessie waren de #903 Porsche van Yannick en Ayrton Redant en Kobe de Breucker in de voorste regionen te vinden, net zoals de #904 van Brent Verheyen, Peter Guelinckx en Michiel Haverans. “Misschien liep het te goed”, stelde teameigenaar Bert Redant achteraf. “Tijdens de race was het asfalt echter kokend heet en dat had zo zijn gevolgen voor de banden. Ik denk dat elk van onze twee auto’s al een lekke band of twee, drie had gehad, toen een nieuwe klapband bij de #904 zware schade toebracht.

De riem van de waterpomp was stuk, en dat zorgde voor oververhitting. Ook de #903 had voortdurend problemen, maar we wilden niets forceren, ook al omdat we ons best een schrapresultaat kunnen veroorloven.”

In de tussenstand van de 992-klasse van de 24H Series blijft de #903 – winnaar van de eerste drie races van 2024 – aan de leiding, met 18 punten voorsprong op zusterwagen #904. Enkel de bolide van RPM Racing kan tijdens de seizoensafsluiter in Barcelona (op 14 en 15 september wordt daar een 24 uurs-race verreden) nog de titelkansen van RedAnt Racing bedreigen. “Maar dan zouden we opnieuw evenveel pech moeten hebben als afgelopen weekend”, licht Bert Redant toe. “En gezien de hoge eisen die we aan onszelf stellen vermoed ik dat de kans daarop klein is.”

Omdat de 12 Uur van Misano op zaterdag werd afgewerkt, konden de daar aanwezige RedAnt Racing-troepen op zondagochtend tijdig 100 kilometer noordwaarts trekken, om in Imola de tweede race van de derde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux bij te wonen. Op de Autodromo Enzo e Dino Ferrari had Kalle Rovanperä bij beide races de pole positie veroverd, maar tijdens de zaterdagse sprint werd die postieve lijn niet helemaal doorgetrokken. De tweevoudige rallywereldkampioen moest tevreden zijn met de tweede plaats. Op zondag zette hij echter één en ander recht.

“Tijdens de eerste race moest ik nog vechten met de auto, maar dankzij de hulp van het team kon ik voor de tweede race over een betere auto beschikken”, stelde de Fin achteraf. “Ik heb er echter nog hard moeten voor vechten, voor die eerste zege.”

Rovanperä was immers een fractie te snel vertrokken, wat hem een straftijd van vijf seconden opleverde. Pas in de voorlaatste ronde had hij genoeg voorsprong bij elkaar gespurt om zeker te zijn van zijn eerste overwinning op circuit. Het feest bij RedAnt Racing werd compleet gemaakt door Dréke Janssen. Op zaterdag moest die nog voortijdig naar de kant wegens een door een steen beschadigde radiator, maar ook de jonge Nederlander nam op zondag revanche. Na een felbevochten race, afgesloten met een millimeterspurt naar de streep, finishte Janssen op het podium in de Rookie-klasse.

“De manier waarop Dréke de hele race lang blijft vechten is prachtig om zien”, geniet Bert Redant nog na. “Dat is het soort instelling dat we bij RedAnt Racing graag zien. Dréke heeft het hele weekend lang duidelijk stappen gezet, en ook de samenwerking met Kalle loopt super. Daar kunnen we alleen maar tevreden om zijn.”

De volgende afspraak voor RedAnt Racing is de vierde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux, op 3 en 4 augustus op het TT Circuit in het Nederlandse Assen.

(foto’s: persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws