Leemans daagt kampioen Van Deijne uit in GTC Rally

Het aftellen is begonnen. Terwijl de medewerkers van de Achtmaalse Rally Club het centrale serviceterrein langs de Buntweg opbouwen, maken de beste rallyteams van Nederland zich klaar voor de GTC Rally. Met maar liefst elf Rally2’s aan de start, belooft het hard te gaan op de 15 proeven rond Achtmaal.

Kevin Van Deijne

Met een kleine 100 teams aan de start, gespreid over de GTC Rally en de NED Historic Rally, zal het goed druk zijn op het centrale servicepark in Achtmaal. De GTC Rally is de vierde manche van het Open Nederlands Rally Kampioenschap en de drie winnaars van de vorige wedstrijden zijn allemaal van de partij. De Duitser Dennis Rostek, winnaar van de Rally van Sulingen, brengt zijn Skoda Fabia RS aan de start. Yannick Vrielink is van de partij met zijn Ford Fiesta, ongetwijfeld met de ambitie om te winnen na zijn misser in de Vechtdal Rally, waar kampioen Kevin van Deijne zijn Hyundai naar de overwinning stuurde. Daardoor komt Kevin van Deijne als leider in de tussenstand naar de Nacht van Achtmaal.

Roald Leemans

Maar, er zijn nog een reeks andere kanshebbers. Denk maar aan Roald Leemans, die vorig jaar een quasi zekere zege door de vingers voelde glippen door een lekke band. Deze keer heeft Roald Leemans gekozen voor een Skoda Fabia RS van SXM en hij maakt er geen geheim van dat hij wil winnen. Achter een gebrek aan ritme verschuilt Leemans zich nooit. Nog een serieuze kanshebber is Roger Hodenius, die in België zijn snelheid meermaals heeft getoond. Hodenius zal het parcours van de GTC Rally ontdekken met zijn Fabia RS.
Nog snelle Skoda-rijders zijn Ingo ten Vregelaar, sterk in Vechtdal, en Richard Pex, momenteel derde in de tussenstand van het ONRK, voor Stig Andervang, de ervaren Zweed die de kleuren van Hyundai verdedigt. De drie andere Hyundai’s zijn in handen van Martin van Iersel, Ronald van Loon en Henk Vossen. De Duitser Fred Teschner wil zich mengen tussen de tenoren van het Nederlands kampioenschap.

Richard Pex

Een aantal snelle Mitsubishi’s willen het sommige Rally2’s lastig maken. Denk maar aan de Lancers van Lambert Parren, Edwin Wils en Jari van Hoof, de zoon van Piet. Mooie referenties voor Nick den Braber, die opnieuw met een brute Subaru Impreza 555 Gr.A aan de start komt.
Zeker de Clio’s Rally3 kunnen een plaats in de Top 10 ambiëren, want de tenoren van de Motul Clio Trophy jagen elkaar op naar een hoger niveau. Na zijn zege in Vechtdal start Ceriel Klein Kromhof als favoriet, maar broer Jeroen en Willem Wouter van Overbeek zijn gebrand op een topresultaat, net als Maurice Kuijstermans, die het parcours in zijn geboortestreek als geen ander kent. René Jeths brengt ook een Clio Rally3 aan de start. In het NRK voert Edwin Wils voorlopig de stand aan, maar hij wordt op de hielen gezeten door Ceriel Klein Kromhof en Jeroen Klein Kromhof.

Willem-Wouter Overbeek


In de klasse RC5 kijkt iedereen naar Nard Ippen met zijn Renault Clio Rally5. Hij neemt het op tegen Elbert Deij, maar ook tegen debutant Stan Pex, de zoon van Richard. Verder zullen de Youngtimers, zoals de Toyota Celica GT-Four van Jeroen van Eerd en de Lancia Delta HF Integrale van Marco Geeratz tot de verbeelding spreken en verzorgen de talrijke BMW’s het spektakel.
Mis het niet, de GTC Rally 2024, op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli.
Tickets via www.gtcrally.eu.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws