Mats Performance M Cup naar Luxemburg

Tijdens de vakantieperiode zijn er vaak rallypiloten die eventjes een wedstrijd buiten de landsgrenzen gaan opzoeken om zich eens te meten op onbekend terrein. De Mats Performance M Cup maakt dit jaar ook een buitenlandse verplaatsing en koos hiervoor de Rallye Letzebuerg, verreden komende zaterdag.

Philip Lommers

Enkele vaste rijders van de cup planden ook de verplaatsing naar Luxemburg. Kurt Braeckevelt en Philip Lommers staan momenteel ex aequo 2e in de tussenstand en hopen allebei om bij afwezigheid van kampioenschapsleider Patrick Diels diens leidersplaats na de rally over te kunnen nemen. Maar ook Frederiek Vandeloock wil zich moeien in de strijd nu er op quasi neutraal terrein wordt gekoerst. Frederiek staat momenteel 4e maar volgt slechts op 1 punt van Kurt en Philip. Dit trio zal moeten afrekenen met Johannes Kessel. Deze Duitse piloot imponeerde al in het verleden en hoeft als gelegenheidsrijder niet te denken aan het kampioenschap, hij komt dus om te winnen.

Dany Claesen

Dany Claesen – voorlopig 6e in het kampioenschap – verschijnt eveneens aan de start en zal bij afwezigheid van zijn naaste concurrenten ook kunnen opklimmen mits een mooi resultaat.

Charles Munster

Maar ook aan de top van de Rallye Letzebuerg zal het voor de Belgische toeschouwers leuk zijn om de strijd te volgen. Zien of Charles Munster(Hyundai i20 N Rally2) en Tom Heindrichs, die zijn eerste meters rijdt met de Toyota Yaris GR Rally2, een vuist kunnen maken tegen kleppers als Marijan Griebel(Skoda Fabia R5) en Steve Fernandes(Hyundai i20 N Rally2). Ook Emeric Rary tekent present met een Citroën C3.

Andere mensen die aanspraak kunnen maken op een topnotering, zijn de Renault Clio Rally 5-piloten Lenny Cols en Joe Plattès. Johnny Delhez(Ford Escort RS2000) kan dan weer een rol van belang spelen in het Historic-peloton.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws