Positieve bilan tot dusver voor Q1-Trackracing

Q1 Trackracing heeft een zeer mooi eerste deel van het autosportseizoen 2024 afgewerkt. Het Limburgse team behaalde heel wat zeges en ereplaatsen in diverse internationale en nationale competities waaraan het team deelneemt en staat nu voor nieuwe drukke weken op diverse fronten. Het is duidelijk dat deze zomer geen lange vakantie voor het team zal worden. Eerst blikken we evenwel terug op de voorbije maanden en maken we een stand van zaken op.

De GT Cup Open last even een zomerpauze in, maar op 20 en 21 juli, inderdaad op de Belgische nationale feestdag, is Q1 Trackracing terug aan het werk, met name op het Circuit van Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet. Zoals tijdens alle andere manches zullen er vier Porsche 992 GT3 Cup van het team aan de start verschijnen. Eind september en eind oktober eindigt de serie dan met races in Barcelona en Monza. In de algemene stand zijn Stienes Longin en Nicolas Saelens derde, terwijl Xander Przybylak en Lars Zaenen zevende staan. In de ‘AM’ tussenstand bezetten de Q1-duo’s Duma-Vandierendonck en Vandervelde-Brauns respectievelijk de tweede en derde plaats. Q1 Trackracing leidt tot slot in de tussenstand bij de teams.

Snelste merkencup van de Benelux

Die andere hoofdmoot van het seizoen 2024 van Q1 Trackracing is uiteraard de Porsche Carrera Cup Benelux. Afgelopen weekend stond in Imola de derde manche van zes afspraken op het programma, waarmee de competitie met de indrukwekkend Porsche 992 GT3 Cup meteen halverwege is. Op het menu staan nog: Assen (4-5 augustus), Red Bull Ring (14-15 september) en de finale op Circuit Zolder op 12 en 13 oktober.

“Sportief was het voor ons een zeer geslaagde eerste helft van het seizoen”, aldus teammanager Nicolas Vandierendonck. “Imola was misschien iets moeilijker, maar onze rijders wisten toch de nodige ereplaatsen te scoren en dat resulteert in een voorlopige tweede plek voor Dirk Schouten en een achtste plaats voor Niels Langeveld in de algemene klassering. Bovendien zullen zij op het circuit van Assen, in het Noorden van Nederland, een vertrouwde omgeving terugvinden, wat in hun voordeel zou moeten zijn. Bij de rookies is Valters Zviedris mooi vijfde, met alle kansen nog op een podiumpositie. Tot slot sluiten wij de eerste helft van het seizoen in de Porsche Cup op een tweede plaats af bij de teams, op één punt van de leiders!”

Op naar de 24 Hours of Zolder

Op het circuit van Spa-Francorchamps stond dit weekend de derde van zes wedstrijden van het Belcar Endurance Championship op het programma, met een vierde plaats voor het duo Teunkens-Raducanu, op amper een handvol seconden van het podium. Filip Teunkens is halverwege het seizoen tweede in de algemene stand van zowel het Belcar Endurance Championship als de Porsche Endurance Trophy Benelux. Uiteraard is de volgende opdracht voor Q1 TRackraicng de 24 Hours of Zolder, op 24 en 25 augustus, waarna nog twee wedstrijden volgen, met name de verplaatsing naar Frankrijk en de finale op Circuit Zolder. Tijdens de 24 Hours of Zolder zal het team twee Porsche 992 GT3 Cup inzetten, maar daarover volgt later meer nieuws.

Tot slot was er ook de derde manche van de 100 Series BGDC in Dijon, met twee podiumplaatsen voor het Limburgse team. Quinn Van Hooydonk en Eric Billard werden in een Porsche Cayman GT4 tweede in de GT4-klasse, één plaats beter dan Didier Rousseau en Nicolas Vandierendonck in een identieke bolide.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws