Surfen maar! Goodwood Revival met openingsparade met strandbuggy’s

Goodwood Revival is verheugd verdere details te kunnen delen over de openingsparade van het evenement. Een groep van 100 strandbuggy’s en auto’s van voor 1966 zal deelnemen aan een parade over het historische Goodwood Motor Circuit onder de septemberzon.

De indrukwekkende verzameling strandbuggy’s en auto’s is de eerste in zijn soort op Goodwood en zal elke ochtend het circuit opgaan om het evenement formeel te openen.

Dit jaar viert Meyers Manx het 60-jarig bestaan van de originele strandbuggy. In eerste instantie ontworpen voor de stranden van Californië door Bruce Meyers, domineerde het merk de woestijnraces in zijn tijd, brak records op het schiereiland Baja en creëerde een popcultureel fenomeen. De in 1964 opgerichte buggy op basis van een VW Kever was de personificatie van zijn schepper – de Californische ingenieur, botenbouwer, surfer en kunstenaar Bruce Meyers – en is sindsdien niet meer weg te denken van stranden en duinen over de hele wereld.

De openingsparade van de Revival werd al eerder bijgewoond door een verscheidenheid aan voertuigen, waaronder de grootste motorparade ooit vorig jaar, en dit jaar wordt het geen uitzondering.

De openingsparade vindt plaats tijdens het weekend en sluit aan bij het volledige raceschema, dat uitsluitend op duurzame brandstoffen zal rijden.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws