Ypres Historic Regularity: Met regelmatigheidsproef van 52 km!

Hoewel het volop zomert en de Ardeca Ypres Rally nog maar net achter de rug is, kijkt Club SuperStage vol ongeduld uit naar de winter. Dan prijkt op hun kalender immers de Ypres Historic Regularity time by Momento. Van 22 tot en met 24 november 2024 zakken de regularity-tenoren af naar het prachtige historische centrum van Ieper om deel te nemen aan de meest uitdagende regelmatigheidsrally met Europees karakter op de Belgische kalender.

Zoals u kon lezen in een eerder persbericht, grijpen we terug naar enkele ingrediënten en locaties die de sfeer van de allereerste editie doen herleven, inclusief de terugkeer van een recreatieve rondrit op zaterdag onder de noemer “Ypres Revival”. Maar er is meer!

Sportief verantwoordelijken Jens & Bjorn Vanoverschelde hebben de afgelopen weken de route verkend en kwamen thuis met… een regelmatigheidsproef van 52 km! “We willen dit jaar enkele langere regelmatigheidsproeven voorschotelen, met als hoogtepunt een regelmatigheidsproef van 52 km in de duisternis op vrijdagavond. Ook de klassieke Early Bird RT op zondagochtend staat opnieuw op het menu en zal net geen 40 km bedragen…” Ander hoogtepunt wordt ongetwijfeld de nachtelijke regelmatigheidsproeven op vrijdagavond waarbij de eerste deelnemer het wagenpark pas bereikt rond 01u. De 6 (!) Closed Road Stages waaronder de klassieker op de kasseistenen in het centrum van Mesen en de terugkeer van de stempelcontrole in Boezinge, staan garant voor een grote publieke belangstelling.

Eerdere deelnemers kunnen het wellicht bevestigen: de wegen van de regelmatigheidsproeven van de Ypres Historic Regularity liggen er eind november zelden droog bij. Op basis hiervan en om de sportieve strijd gelijkwaardiger te maken, zal tijdens de 6de editie het gebruik van winterbanden verplicht worden! Meer details zijn te lezen in het wedstrijdreglement, maar we zijn ervan overtuigd dat het de sportiviteit en uitdaging alleen maar ten goede kan komen!

Naast de 3-daagse regelmatigheidsrally is er dit jaar -net zoals tijdens de eerste editie- opnieuw een toerrit. De Ypres Revival zal de regularity-karavaan vervoegen tijdens de zaterdagetappe. De Ypres Revival is een toerrit van zo’n 165 km langs historische ‘Ypres Rally locaties’, met een wagenpark in het historisch centrum en die eveneens een sportieve toets kent. Elke deelnemer zal immers een demorun afwerken op 2 Closed Road Stages! De toerrit is toegankelijk voor elk type voertuig, al zal voorrang gegeven worden aan historische voertuigen. In dit nevenevenement gelden uiteraard geen beperkingen op vlak van banden, al moet het voertuig voldoen aan alle technische normen van de Belgische Wegcode.

Inschrijvingen open op 1 augustus, 20u! – Beperkte plaatsen

Inschrijven voor zowel de Ypres Revival als de Ypres Historic Regularity timed by Momento kan vanaf 1 augustus aanstaande, om 20u exact.

Om organisatorische redenen beperken we het aantal inschrijvingen voor de Ypres Revival tot 60 wagens! Wie wenst deel te nemen aan de Ypres Historic Regularity timed by Momento aarzelt best eveneens niet, want zowel de hotelpackages als de shakedown-deelname is gelimiteerd.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws