Andy Lefevere regeert in Staden

Een bloedhete zomerdag kregen we vandaag voorschotelt in de 13de Rally van Staden. Met opnieuw een mooi deelnemersveld aan de start was het gissen naar een mogelijke winnaar. Andy Lefevere kwam opnieuw ritme opdoen in een nieuwe wagen, de Skoda Fabia RS Rally 2 uit de stallen van SXM. Na een wat houterige start volgens Lefevere, kon hij alleen maar besttijden op zijn naam zetten en ook de overwinning mee naar huis nemen.

Kurt Boone – Rally van Staden 2024

Chris Van Woensel bleek eerst een geduchte tegenstander met de Mitsubishi WRC 05. Vorig jaar eindigde hij derde, maar vandaag moest hij helaas al snel de handdoek in de ring gooien wegens een defecte versnellingsbak. Dan maar alle ogen gericht op die andere beduchte concurrent, namelijk Kurt Boone met de Mitsubishi Lancer Evo 9. Een stotterende motor in de ochtend bracht Boone wat van de wijs, maar het issue werd al snel verholpen op de service. Goed voor een tweede plaats in het eindklassement. Een derde plaats was verrassend voor de Nederlander Richard Pex in de Skoda Fabia RS Rally 2, die de dag startte met een lekke band en heel wat tijdverlies. Maar Pex kon dit ruimschoots goed maken naarmate de dag vorderde.

Richard Pex – Rally van Staden 2024

Enzo Ide kwam voor de gelegenheid aan de start met een Toyota Yaris GR uit de stallen van PTR en werd vierde, maar moest wegens een tijdstraf zijn plaats afgeven aan Jonas Dewilde (Opel Corsa Rally 4) en eindigde uiteindelijk zesde. Voor Dewilde leek het vandaag wel een bijscholing. Hij koos Niels Reynvoet als copiloot voor vandaag om hem bij te staan met de nodige tips en tricks om het op het parcours nog beter aan te pakken, en met succes! De BMW M1 van Thierry Cockelaere wurmde zich tussen beide tenoren en zien we op een knappe vijfde plaats staan.

Jonas Dewilde – Rally van Staden 2024

Een zevende plaats was voor Stefaan Prinzie, die we waarschijnlijk voor een laatste keer in de Renault Alpine A110 zagen. Het wedijveren met Chris Vandamme (Renault Alpine A110) bleek van korte duur na een sortie en een lekke band, waarna Vandamme de handdoek in de ring gooide. Nick Toorré bracht zijn Ford Sierra RS Cossworth op een mooie achtste plaats en eindigt ook als eerste Historic. De top tien werd aangevuld door Manuel Merlevede (Opel Corsa Rally 4) en de Engelsman Bill Paynter (Subaru Impreza). Beide heren kwamen de wegen van Staden voor het eerst ontdekken. Ook een kleine vermelding voor Guillermo Bruneel in de BMW E36 M3, die zijn tweede wedstrijd ooit reedt en toch zomaar een mooie elfde plaats behaalde.

Manuel Merlevede – Rally van Staden 2024

Bij divisie 12 was het opnieuw Stefaan T’Joens die met de prijzen ging lopen. Al kreeg hij deze niet cadeau. Reinaud Van Eecke bleek een geduchte concurrent met de Subaru Impreza Pro N14, maar die moest helaas de strijd staken. Maar toen ook T’Joens wat pech kende met het uitvallen van de servo, moest hij alles op alles zetten om te eindigen. Een tweede plaats was voor Lény Cols (Renault Clio Rally 5). Kenneth Degruyter werd knap derde in de Peugeot 207 RC 3T.

Stefaan T’Joens – Rally van Staden 2024

Nog een pechvogel van de dag was Paul Lietaer, die zijn strijd voor een derde plaats algemeen en eerste plaats in de Historics moest staken wegens een gebroken achterbrug. Zo ging altijd goedlachse Nick Toorré lopen met de overwinning bij de Historics. Heel veel druk van de tegenstand was er niet. Danny Vancoillie ( Opel Kadett C GT/E) zien we op een tweede plaats staan met 1m47 seconden verschil op Toorré. Een derde plaats was voor Opel Ascona van Claude Debue.

Nick Toorré – Rally van Staden 2024
Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws