24HoZ: Drie Porsches strijden voor de zege met nog 6 uur te gaan

Drie Porsches gaan op kop in de 24 Hours of Zolder met nog één kwart wedstrijd voor de boeg. Kobe Pauwels leidt met de #15 van D’Ieteren Luxury Performance. Zijn voorsprong is slechts 13 seconden op #93 van RedAnt Racing met aan het stuur Kobe De Breucker. WEC puntenleider Laurens Vanthoor volgt op de derde plaats met de #38 zusterauto, ongeveer één ronde van de leiding.

Gedurende de nacht kalmeerde het weer, droogde de piste op en bleven grote incidenten uit. Wel verloren we de derde RedAnt Porsche, de #94, van na een crash. Eerder was ook de #2 Lamborghini uit de wedstrijd verdwenen na een crash bij valavond. Ook de #56 Porsche van Q1-Trackracing – die in de beginfase vooraan te vinden was – viel ver terug.

Stienes Longin bezet momenteel P4 met de #1 Audi van PK Carsport. Op vijf ronden van de leiding lijkt een achtste zege voor vader Bert Longin zeer moeilijk te gaan worden, maar met nog 6 uur de klok kan er natuurlijk nog veel gebeuren.

In de GTB klasse zien we de #19 Hamofa Motorsport BMW overtuigend aan de leiding. Ook in de TA klasse hebben we een afgetekende leider, met de #70 Dayvtec BMW. In TB én TC gaan eveneens BMW’s op kop, respectievelijk de #35 van JJ Motorsport en de #397 van IC MOTORSPORT.

De Top 20

De volledige stand na 18h

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws