D’Ieteren Luxury Performance wint de 46ste ’24 Hours of Zolder’

Glenn Van Parijs, Kobe Pauwels, Robin Knutsson, Benjamin Paque en niet in het minst Bertrand Baguette hebben zonet de 46ste editie gewonnen van de ’24 Hours of Zolder’ 2024. De eer om over de finish te rijden was weggelegd voor Bertrand die er maar liefst een stint had opzitten van 2 uur en 50 minuten. De vijf, aan het stuur van de #15 D’Ieteren Luxury Performance Porsche 993 GT3 Cup, hadden na 24 uren racen vier ronden voorsprong en controleerden bijgevolg met verve de laatste uren van de race.

Jan Lauryssen bracht de #99 Belgium Racing Porsche als tweede over de eindmeet. Jan, Dylan Derdaele, Lars Kern, Sacha Worden en Sven Van Laere hielden op hun beurt twee ronden voorsprong over op de derde, de PK Carsport Audi.

De #1 Audi GT2 R8 van vader en zoon Bert en Stienes Longin, Peter Guelinckx, Sam Dejonghe en Arnold Neveling werden bijgevolg nog mooi derde. Ongetwijfeld had de afscheidnemende Bert Longin zijn carrière liever afgesloten met een laatste en achtste overwinning, maar het mocht niet zijn. Nu, een podiumplaats is ook mooi meegenomen natuurlijk. Bert … bedankt voor alles!

Zoals we eerder al schreven was er in GTB, TA, TB en TC nog weinig sprake van spanning en lagen de overwinningen, behoudens pech, reeds vast.

In GTB gaat de overwinning naar de #19 Hamofa Motorsport BMW M4 GT4 van Rob, Kris en Mark Verhoeven samen met Cedric Wauters. Ook in de klasse TA bleef de #70 DayVtec BMW M240i van Britt en Robin Van Osta, Nico Verdonck en Koen Wauters aan de leiding. JJ Motorsport, met de #35 BMW 330i Clubsport van Tom en Guido Werckx, Jarne De Meulder en Gregory Eyckmans bleven eveneens aan kop en wonnen in de klasse TB. In de klasse TC bleef ook de #397 IC Motorsport by Car Care Peeters BMW E90 325i van Andres Beers, Yana Loeman, Ian Gepts, Peter Van Delm en Gilles Molemans de rest van de klasse voor en pakte de overwinning.

Later meer. Volg de komende dagen ook zeker onze website, fotopagina en onze socials voor meer nieuws, foto’s en filmpjes. Verder hopen wij dat zij die een weekendticket hebben gewonnen via de gezamenlijke actie van RallyandRaces en Jomie een leuke tijd hebben gehad. Wat trouwens van toepassing is voor elke bezoeker van deze topeditie.

See you next year, see you in Zolder.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws