Op binnen-en buitenlandse rallywegen

Volgende week wordt het BRC-gebeuren weer op gang getrokken in en om Roeselare, ter gelegenheid van de Omloop van Vlaanderen. Als ultieme test, of gewoon als een leuke rally-uitstap, kiezen heel wat piloten dit weekend nog een wedstrijd uit.

Terwijl Patrick Snijers zich aan het uitleven is aan het stuur van een heuse Ford Sierra Cosworth in de Dolnoslasti Rally Legend in Polen, kozen enkele piloten richting Frankrijk, voor de gekende onverharde rally Terre de Lozère. Stéphane Prévot begeleidt Maxime Vilmot in een Ford Fiesta R5, en andere Belgen daar aan de start zijn Kurt Dujardyn(Skoda Fabia R5), Dominique Bruyneel(Ford Fiesta Rally3) en Benoit Verlinde, die zich weer laat begeleiden door Anton Dupan in de Renault Clio Rally5.

Dominique Bruyneel

Dichter bij huis, in Bièvre, wordt de Rally de la Semois verreden. Huidig BRC-leider Niels Reynvoet wil voor de Omloop nog de nodige kilometers achter de kiezen hebben, en haalt de Skoda Fabia nog eens van onder het stofdoek. Het is alweer van begin mei geleden, ter gelegenheid van de Monteberg Rally, dat de Oost-Vlaming plaats nam in deze wagen. Toen was hij goed voor een tweede plaats, op een paar tellen van winnaar Bjorn Syx. Nu is Niels meteen ook de topfavoriet in de Semois, al kan hij tegenstand verwachten van merkgenoot Loris Nuyts en van Christophe Verstaen(Citroën C3 Rally2).

Andere Vlaamse piloten die de trip maken zijn onder andere Bert Truyens(BMW), Serge Vervondel(Mitsubishi Lancer EvoX), Jeroen Vanhoutte(Renault Clio), de Ford Fiesta-pionnen Kim Bauwens en Giorgio Derycke, beiden met een Rally4, en Bart en Robin Degrande met een Rally1. Bij de Historics hopen vader en zoon Debue(Opel Ascona A) en Michiel Seys(Opel Kadett) de West-Vlaamse kleuren hoog te houden. Deze rally start zondag om 8 uur, voor drie ronden van telkens 4 klassementsproeven, zijnde Gros Fays, Bellefontaine, Carlsbourg en Gedinne. Finish rond 18 uur.

Claude Debue
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws