Hopelijk wat meer geluk voor Vincent Verschueren

Na een deugddoende zomerpauze herneemt Team Godrive dit weekend het seizoen in Roeselare
met de Omloop van Vlaanderen. Vincent Verschueren en Jasper Vermeulen willen zich in deze
belangrijke BK-afspraak graag nog eens laten opmerken met hun Citroën C3 Rally2.
Dik twee maand na de Ardeca Ypres Rally staat Vincent Verschueren te popelen om opnieuw het stuur van de Citröen C3 in handen te nemen. “Het was een zomer zonder rally, maar het was ook wel eens plezant om andere dingen te doen”, vertelt Vincent. “Ondertussen is de wagen terug klaar en kijken we er erg naar uit om weer te kunnen rijden. Woensdag zijn we van de partij op de shakedown in Slypskapelle. Ik denk dat we toch wel wat runs zullen afwerken want het is nodig om opnieuw wat ritme op te doen. Qua afstellingen hebben we na Ieper in elk geval een goede basis om mee te starten. De Omloop is misschien ietsje gladder, al is Ieper de laatste jaren ook wel gladder geworden door de vele stroken nieuw asfalt.”
De Omloop van Vlaanderen is niet alleen de thuiswedstrijd voor corijder Jasper, het is ook één de
favoriete rally’s van ex-winnaar Vincent. “De wedstrijd heeft opnieuw wat veranderingen ondergaan
en dat juich ik enkel maar toe. Vrijdag krijgen we met KP Koolskamp een nieuwe en uitdagende proef voorgeschoteld. Ik kijk er ook naar uit om nog eens in het donker te rijden. Dat is lang geleden, maar altijd eens plezant want het is compleet anders. Zaterdag krijgen we dan meer de vertrouwde Omloop proeven voorgeschoteld. Passendale vind ik bijvoorbeeld een fantastische proef, één van de mooiste die je in West-Vlaanderen kunt vinden.”


Aangezien de Omloop dit jaar voor het Divisie 1-kampioenschap telt, lijkt de deelnemerslijst nog wat
sterker bezet dan vorig jaar. “Het deelnemersveld is duidelijk erg sterk. Je hebt natuurlijk Cédric Cherain, Maxime Potty en Niels Reynvoet, maar ook Jos Verstappen is weer van de partij. Bjorn Syx is ook goed op dreef en ik hou ook rekening met Andy Lefevere, die altijd sterk is in Roeselare. Er zijn duidelijk een pak kandidaten voor de overwinning. We moeten gewoon weer van bij het begin proberen mee zijn, dat is voor ons het belangrijkste. Daarna zullen we moeten zien hoe de wedstrijd evolueert. Het weer kan misschien ook nog een bepalende rol gaan spelen. In Ieper hadden we in elk geval een goed gevoel voor onze opgave. Hopelijk kennen we dit weekend wat meer geluk en kunnen we het in Roeselare beter doen”, besluit Vincent.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws