Lander Depotter is Michelin Star of the Weekend

Na elke wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship Divisie 1 wordt door Michelin een bijzondere prijs uitgereikt voor iemand die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Dat kan een rijder of team zijn, maar ook een vrijwilliger, een mecanicien, enz. Deze prijs, de Michelin Star of the Weekend, wordt toegekend door een jury bestaande uit een vertegenwoordiger van de organisatie, een vertegenwoordiger van Michelin/Kronos en iemand van de pers.

Na de 64ste A&D Omloop van Vlaanderen kende de jury de Michelin Star of the Weekend, goed voor een diner in een Michelin sterrenrestaurant, toe aan Lander Depotter. De 21-jarige Lander Depotter stuurde de officiële Renault Clio Rally3 naar een onverhoopte 7de plaats algemeen, tussen de krachtigere Rally2’s.
“Het was een moeilijke en verraderlijke editie van de A&D Omloop van Vlaanderen, met regen op vrijdagavond en in de absolute slotfase van de wedstrijd. Op zijn 21ste reed Lander Depotter een foutloze en heel volwassen wedstrijd. Hij mengde zich van bij de start tussen de Rally2-rijders, hoewel het pas zijn tweede wedstrijd was met een Rally3. In zijn klasse reed hij bijna 7 minuten weg van zijn dichtste achtervolger. Een uitzonderlijke prestatie van een getalenteerde jongere, goed bijgestaan door navigator Jasper Maelfait,” aldus Nicolas Gilsoul van Michelin/Kronos die de prijs op het podium overhandigde aan Lander Depotter.

De gratis banden van Michelin werden gewonnen door :

  • 5 banden (waarde 2.200 euro): Cédric Cherain
  • 4 banden (waarde 1.760 euro): Jos Verstappen
  • 3 banden (waarde 1.320 euro): Vincent Verschueren
  • 2 banden (waarde 880 euro): Bjorn Syx
  • 1 band (waarde 440 euro): Niels Reynvoet, Lander Depotter, Thibaud Mazuin, Enzo Ide, Frank Mesure, Bert Coene
  • 2 banden (winnaar RC4) : Maxim Decock
  • 2 banden (winnaar RC5) : Leny Cols
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws