Henk Vossen voor 30e keer in Hellendoorn

Onlangs nam Henk Vossen voor de 31e keer met zijn goede vriend René Smeets aan zijn zijde deel als 0-rijder aan de Rallye Oberehe in Duitsland. “Dat is ons jaarlijkse vriendenuitje,” aldus de Limburgse rallyroutinier. “We zijn daarvoor in 1991 gevraagd en hebben alle sindsdien verreden edities met veel plezier gereden. En nu was het een mooie warming-up voor mijn komende deelname aan ‘Hellendoorn’.” Op 20/21 september staat voor het Helichem Rally Team deelname aan de 42e editie van de Eurol Hellendoorn Rally op het programma. Dat wordt voor Henk Vossen de dertigste keer dat hij in de Overijsselse toprally van Nederland aan de start staat. Vossen wordt genavigeerd door de ervaren Annemieke Hulzebos, met wie hij vorig seizoen onder meer deelnam aan de befaamde Rally van Monte Carlo. Ze rijden uiteraard met de Helichem Hyundai i20 Rally2.
In de Rallye Oberehe ging het goed en Vossen/Smeets hadden het naar hun zin: “Het is een prachtige rally met mooie ‘vloeiende’ proeven waar je de snelheid er goed in kunt houden. De afstelling van de auto was nu ook echt goed, met dank aan mijn perfecte service crew,” was het blije commentaar van de Limburger, die zich samen met René Smeets sinds enkele jaren erelid mag noemen van de Autoclub Oberehe, als blijk van waardering voor hun trouwe dienst als voorrijders in deze Duitse rally.
De Eurol Hellendoorn Rally, die eind jaren ’80, begin jaren ’90 nog meetelde voor het Europees kampioenschap kent niet veel geheimen voor Vossen, winnaar in 1992 van deze prestigieuze en immer sterk bezette rally, toen rijdend in een Mitsubishi Galant VR4. Deze 42e editie betekent voor Vossen zijn dertigste deelname. Met zo’n 30 auto’s in de Rally2 en Rally3 categorieën zal de strijd voorin heftig zijn; maar Vossen kijkt daar niet tegenop: “Hoewel ik in vorige edities nog een paar mooie top-10 klasseringen in Hellendoorn heb behaald, weet ik dat het niet waarschijnlijk is dat ik in de buurt kan komen van kanonnen als Jos Verstappen en Bernhard ten Brinke. Ik rij weliswaar voornamelijk voor mijn plezier, maar wil natuurlijk toch ook de best mogelijke tijden rijden. Met Annemieke Hulzebos als navigator heb ik er alle vertrouwen in dat we zullen genieten van de altijd mooie en uitdagende klassementsproeven in en rond Hellendoorn.”


Er staan 16 klassementsproeven met een gezamenlijke lengte van bijna 160 km op het programma; zes op vrijdagavond en tien op zaterdag. Het servicepark is op Rallycentrum Dieka Markelo, waar veel vertier is voor het publiek. De toegang tot de klassementsproeven is gratis; voor een bezoek aan Rallycentrum Dieka Markelo dient een toegangskaartje (online) te worden gekocht. De start van de rally is vrijdag 20 september om 18:30 uur vanuit het centrum van Nijverdal; de finish is zaterdag 21 september om 19:30 uur voorzien in Markelo.
Voor meer informatie over de Eurol Hellendoorn Rally kijk op www.eurolhellendoornrally.com.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws