Faustin Lahy wint in East Belgian, Christiaan Spelmans pakt titel in 2 WD Trophy

In de 2WD Trophy werd een spannend duel uitgevochten tussen Faustin Lahy met zijn Clio en Cédric Schmidt in zijn Opel Corsa. De twee tenoren wisselden een paar keer van positie, tot Lahy in de slotronde afstand nam en Schmidt op de laatste proef 9 minuten verloor en naar de 6de plaats zakte. Het was de tweede overwinning van Faustin Lahy dit seizoen, na zijn succes in de TAC Rally. Mario Schöpges nam de tweede plaats over met zijn Peugeot 306, voor Olivier Leroy, eveneens in een Renault Clio RS.
Omdat Stefaan T’joens niet verder kwam dan de 7de plaats op de snelle proeven van de East Belgian Rally, is Christiaan Spelmans zeker van zijn tweede opeenvolgende titel in de 2WD Trophy, hoewel de Limburger niet aan de start kwam in Sankt-Vith. Zijn copilote Thyrsa Eertmans kwam zelf aan de start met een Clio, maar ze schoof van de baan, wat een paar minuten en heel wat plaatsen in het klassement kostte. Ondertussen werd de jonge pilote wel 2WD-kampioene bij de copiloten.

Foto: BRC Media

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws