Michelin Rally Contest beloont inschrijvingen voor de FIA ERT Benelux

Twee Michelinbanden gratis bij inschrijving voor de Michelin Rally Contest, tijdens elke rally
Er worden 1 tot 5 banden cadeau gedaan tijdens elke manche van de ERT Benelux
Technische tips voor alle coureurs en berichtgeving over de races in de media

In navolging van de Trophée Michelin in Frankrijk en andere initiatieven voor amateur- en professionele rallyrijders in Europa heeft Michelin, in overleg met de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) en de organisators, de Michelin Rally Contest geïntroduceerd in het kader van de European Rally Trophy (ERT) Benelux. De Michelin Rally Contest, die openstaat voor alle coureurs in alle categorieën, schenkt banden bij inschrijving en beloont teams die zich onderscheiden in het eindklassement voor elk van de drie manches van de European Rally Trophy (ERT) Benelux.

Coureurs die zich op de website van bandendealer Kronos inschrijven voor de Michelin Rally Contest, ontvangen bij een bestelling van vier banden onmiddellijk twee gratis extra banden van Michelin.

Verder worden er banden cadeau gedaan aan de vijf eersten van het algemeen klassement die zich hebben ingeschreven voor de Michelin Rally Contest: 5 banden voor de winnaar, 4 voor de tweede, en zo verder, tot één band voor de vijfde bij aankomst.

In 2021 vallen drie wedstrijden onder de FIA ERT en de Michelin Rally Contest. Deze behoren tot de belangrijkste van de Benelux:

Omloop van Vlaanderen – 3 en 4 september 2021
Rallye de Wallonie – 9 en 10 oktober 2021
Rallye du Condroz – 6 en 7 november 2021

Julien Vial, Directeur Motorsport Klanten Michelin in Europa:
“De agenda van ERT Benelux 2021 is bevestigd, zodat coureurs kunnen deelnemen aan een officieel initiatief van de FIA en tegelijkertijd hun budget kunnen beheersen. Michelin wil deze wedstrijden toegankelijk maken voor iedereen. Daarom hebben we besloten ons cadeaubeleid te vernieuwen door twee banden per auto cadeau te doen zodra iemand zich inschrijft voor een rally, via de Michelin Rally Contest.”
“Zo willen we alle teams ondersteunen, en niet alleen de favorieten. Om ervoor te zorgen dat de rally zoveel mogelijk liefhebbers kan bereiken, investeert Michelin – naast de Michelin Rally Contest – in berichtgeving over het kampioenschap in de media. Onze officiële bandendealer Kronos draagt graag bij aan dit initiatief. Niet alleen om zakelijke redenen, maar ook omdat het belangrijk is dat talenten worden gekoesterd in een discipline als de rally, die erg populair is in de Benelux. We hebben er vertrouwen in dat de kampioen van de FIA ERT Benelux dezelfde zal zijn als die van de Michelin Rally Contest!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws