Verstappen, Serderidis en Princen in Famenne

Een week na het West-Vlaamse Staden, wordt nu ook in Wallonië, meer bepaald in Rochefort, het tweede deel van het autosportseizoen op gang getrokken met de Rallye de la Famenne.

De organisatoren mogen heel wat klinkende namen verwelkomen, en het is zeker uitkijken naar het Skoda Fabia Rally2-duel tussen enerzijds Jos Verstappen, klaar na een grondige test deze week, en Jourdan Serderidis, die zich klaarstoomt voor de WRC-rally van Griekenland.

Tegenstand kan bij droge wegen zeker komen van enkele Porschisten. Denken we daarbij maar aan Kris Princen, gemotiveerd na zijn top-10 notering in Ieper, Olivier Collard en Harry Hérion, die we dit seizoen nog niet zagen aan het stuur van de 997.

Er zijn echter nog andere kapers op de kust. Thibaud Mazuin komt ook het nodige ritme opdoen met de Skoda Fabia Rally2 met het oog op de tweede seizoenshelft van het BRC, en ook Loris Nuyts brengt een gelijkaardig model aan de start. Andere namen die we op de dichte ereplaatsen mogen verwachten zijn onder andere Maxime Wirtz met de Mitsubishi Evo, Jonathan Wiart en Patrick Keyen, beiden met BMW, en Corentin Fiasse met de Peugeot 208 Rally4.

“Mister Euro Shop” Danny Kerckhof kan met de BMW E30 M3 zeker een gooi doen naar de overwinning bij de Historics. En verder is het ook uitkijken naar het rallydebuut van Armin Verhaeghe, zoon van Philippe “Philcars” Verhaeghe. In de Citroën Saxo wordt Armin bijgestaan door zus en ervaren co-pilote Elien.

De Rallye de la Famenne start zondagmorgen om 07u30, voor drie ronden van telkens 3 klassementsproeven, zijnde Rochefort, Lamsoul en Gerny. Rochefort wordt op het einde nog een vierde keer gereden, en de eerste wagen zou het eindpodium moeten bereiken tegen 19 uur.

Kris Princen
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws