DDK Mega wint de Trophée d’Alsace in een stevige eindsprint!

De traditionele meeting van de European Fun Cup, de Trophée d’Alsace, was eens te meer een geslaagde verplaatsing naar het circuit aan de Rijn en dat voor een 10 uur durende race met een finish in het donker.

Het eerste uur van de race werd gekenmerkt door eens chuiver van de #255 DZ Racing by AP, wat leidde tot een Full Course Yellow… waardoor de teams die minstens één Top Gun aan boord hebben hun verplichte tijdens Drive Through voordelig konden uitvoeren.

Het duurde niet lang voordat de #517 DDK Mega van Comte-Ehrlacher-Pirson en de #541 Michael Mazuin Sport van Mazuin-Taelman als kopduo het tempo van de race bepaalden. De zaken lagen echter ingewikkelder voor de #446 Milo Compact Machinery (Chevalier-Dupont-Földesi-Van Impe), die bijna een ronde verloor met een probleem met het kogellager. Lorenzo Donniacuo (#280 Milo Sens) raakte een bandenstapel bij de chicane, waardoor hij halverwege terugviel naar de vijfde plaats.

Vooraan ging de strijd tussen de #517 en de #541, en met nog drie uur te gaan scheidde een kleine seconde de leiders! Het duel ging door tot de laatste meters van de race, waarbij Lucas Taelman de leiding nam met nog 15 minuten te gaan… voordat Aurélien Comte de leiding weer overnam. Er volgden verschillende inhaalacties en in de laatste bocht nam de DDK Mega #517 definitief de leiding weer over! Op de meet bedroeg het verschil nog twee tienden van een seconde!

Aan het einde van een discrete maar intelligent gereden race, vervolledigde de #480 Milo Racing (Kluyskens-Mondron-Verleyen) het eindpodium.

De #517 DDK Mega en de #480 Milo Racing werden dus één en twee in de CUP-categorie, met de #280 Milo Sens ondanks aanvankelijk tijdverlies, op plaats drie.

Louis Mazuin en Lucas Taelman vochten tot het einde en wonnen de FUN-klasse en kregen op het podium in de Elzas het gezelschap van de #487 AC Motorsport van Arnaudet-Marthoz-De Gail-Josse en de #68 Anneau du Rhin van locals Levy-Spenle-Huber. De beroemde Franse zanger Claudio Capeo, die de #424 Bertapelle by M3M bestuurde in gezelschap van Harnist, Portmann en Royer, kreeg helaas een straf van drie ronden voor het niet respecteren van de verplichte rijduur. Maar zijn aanwezigheid was zeker een pluspunt in Frankrijk.

Het was de #536 AP Mecanics van Piron-Piron-Diederickx-Charlier die de overwinning pakte in Pure, voor de #521 Currus Racing by SRS van Schein-Duterme-Pfeiffer-Bever, die problemen had met de versnellingsbak en de #421 Vmax van Bruno-Gioannini-Farinaux.

Voor de #365 CarPass LRE by Comtoyou van Lémeret-Denis-Gengoux-Reynens was het een gecompliceerde race in de categorie tweezitters, die werd vertraagd door een excursie buiten de baan, een straf en het begin van een brand! Desondanks redde het team de zilveren medaille en ging de overwinning naar de #315 Fun4Racers by Comtoyou, met Bara, Coffee en Taquet. De top 3 werd gecompleteerd door de #381 DPW-Racing van Sneppe-Simone-Dobbelaere-Lescroart-Sneppe.

Voor de volledigheid: Camille Mazuin won het Damesklassement en Eros Gioanninen het Rookiesklassement. Het was de #505 Clubsport Racing van Vandewalle-Heymans-Messaoudi die opviel in het ‘Jippy’-klassement, voor equipes met een gemiddelde leeftijd boven de 50 jaar.

Met de Trophée d’Alsace achter de rug zullen de teams van de European Fun Cup zich nu voorbereiden op de finale van de competitie 2024, die over twee weken op Circuit Zolder zal plaatsvinden.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws