Thierry Neuville:” Natuurlijk willen we die titel!”

Hyundai Motorsport keert voor de laatste keer terug naar Europese bodem voor ronde 12 van het FIA World Rally Championship seizoen, de Central European Rally. Met de kampioenschappen voor coureurs, bijrijders en constructeurs dicht bij elkaar, zal het team er alles aan doen om alle drie de titels mee naar huis te nemen na een zeer competitief seizoen.

Ondanks een uitdagend weekend wist Hyundai Motorsport de leiding in het klassement te behouden in Rally Chili. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe staan 29 punten voor op hun Hyundai Shell Mobis World Rally Team teamgenoten Ott Tänak/Martin Järveoja in zowel de rijders- als de bijrijdersstand met nog maar twee rondes te gaan.

Met het evenement dat in 2023 voor het eerst op de WRC-kalenders staat, werd de enige vorige Central European Rally in stijl gewonnen door Neuville/Wydaeghe, Neuville’s 19e overwinning in zijn carrière destijds. Tänak/Järveoja eindigden als derde op het podium.

Naast de Belgische en Estse duo’s zijn Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen dit seizoen voor de vierde keer van de partij in de line-up met drie bemanningen van Hyundai Motorsport. De Noorse equipe stormde bijna precies 12 maanden geleden naar de overwinning in het WRC2-kampioenschap tijdens het Europese evenement, een prestatie die het duo goed van pas komt tijdens de Rally1 van dit jaar.

Thierry Neuville: “Vorig jaar behaalden we een geweldige overwinning in de allereerste Central European Rally. We weten dat we meestal goed presteren op asfalt en winnen in Duitsland was supergaaf voor het hele team. Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben we goed gepresteerd. Vanwege de etappewijzigingen moeten we wat videowerk doen, dus die gaan we zoveel mogelijk bestuderen om een goed gevoel te krijgen van de nieuwe gebieden. We gaan testen tijdens een kleine pre-event rally in Oostenrijk om genoeg tijd te hebben om weer in het ritme te komen en ook om aan de afstelling van de auto te werken. Het belangrijkste doel is om ons kampioenschap zo goed mogelijk te beheren, zodat we zoveel mogelijk punten kunnen pakken. Natuurlijk willen we die titel graag op zak hebben, maar onze eerste focus zal zijn om consistent te blijven.”

Foto: FB Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws