Na Wallonië neemt ook de Sezoensrally een harde beslissing.

De annulaties vliegen ons rond de oren. Nadat de organisatie van Rallye De Wallonië liet weten dat hun wedstrijd niet zal doorgaan, volgt ook de Sezoensrally deze beslissing. Beide organisaties bekijken om hun wedstijd te laten doorgaan op een latere datum, al lijkt dit met de dag onwaarschijnlijker.

“Op dit moment is uitstel nog géén afstel… Indien mogelijk wordt nog een nieuwe datum voor 2020 gezocht, al zal dat niet gemakkelijk zijn. De Sezoensrally wil de goede verstandhouding met de vele land- en tuinbouwers behouden. Organiseren in een voor hen ongunstige periode is bijvoorbeeld al geen optie. Bovendien zijn er al zoveel evenementen en andere wedstrijden afgelast, zodat de Sezoens niet de enige zijn op zoek naar een nieuwe datum. Het is dus afwachten wat de RACB gaat beslissen in functie van het kampioenschap.”

Dit betekent dat we ondertussen aan vier geannuleerde BRC wedstrijden, twee geannuleerde VAS wedstrijden en een handvol ASAF wedstrijden zitten die ook bevestigd hebben om hun wedstrijd niet op de geplande datum te laten doorgaan. Alle spots richten we nu op de medewerkers van Superstage die de Rally van de Monteberg en de Ypres rally organiseren.

Het beloven zeer stille weken te worden… wordt vervolgd.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws