DTM en 24 Hours of Zolder verplaatst op de racekalender

Het openingsweekend van het DTM kampioenschap, dat in normale omstandigheden in het laatste weekend van april zou plaatsvinden, wordt verschoven naar het weekend van 7-8-9 augustus. De 24 Hours of Zolder krijgen daardoor een ‘wintereditie’ en zullen op 7-8 november plaatsvinden. Dat hebben Circuit Zolder en ITR, de organisator van het DTM-kampioenschap, vanmiddag bekend gemaakt. “Uitzonderlijke omstandigheden vergen uitzonderlijke maatregelen. Maar deze verschuivingen op de kalender bieden ook mogelijkheden,” aldus directeur Sven Pribylla van Circuit Zolder.

“We hopen in de eerste plaats dat het land en de wereld tegen dan hersteld zijn van de pandemie. Circuit Zolder zal er in dat geval alles aan doen om van de hervatting van de competities met de DTM een memorabel augustusweekend te maken. We zullen nog een tandje bijsteken wat betreft beleving en randanimatie; het publiek, dat na quarantaine en hopelijk en masse en in goede gezondheid, weer buiten mag, verwacht dat ook. De DTM met meerdere supportseries en de permanent geopende DTM Show Stage zorgt sowieso voor feeststemming en die zal zeker een extra dimensie krijgen,” aldus Sven Pribylla.

Winter- én supereditie van de 24 Hours of Zolder

Voor de 24 Hours of Zolder – de belangrijkste race in het Belcar Belgian Endurance Championship – biedt de wijziging van de kalender een opportuniteit om andere formules te verkennen.

Sven Pribylla: “Het wordt een ‘wintereditie’, ook de teams en piloten zullen zich moeten aanpassen aan de weersomstandigheden. Om het de fans zo aangenaam mogelijk te maken denken we aan winterbars, après-ski hutten… Misschien zelfs schuilhutten rond het circuit waar toeschouwers zich kunnen warmen.”

Sportief is de verplaatsing van het traditionele augustus-weekend naar november allesbehalve een afknapper. De 24 Hours of Zolder worden nu helemaal op het eind van het seizoen gepromoveerd tot de allesbeslissende finale van het Belcar kampioenschap. Tijdens de 24 Hours of Zolder zijn er namelijk dubbele punten te verdienen in het klassement, zodat alles tot op het laatst spannend blijft.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws