De Spa rally gaat door op 12 en 13 december 2020!

We raken er bijna aan gewend, al die annulaties en verplaatsingen van wedstrijden. Maar vandaag komt er goed nieuws uit de bus.

“We kunnen nu inderdaad de data van zaterdag 12 en zondag 13 december formaliseren, wat betekent dat de Spa Rally op uitzonderlijke wijze de BRC-finale zal vormen”, kondigt Christian Jupsin namens DG Sport aan. “De weddenschap werd natuurlijk niet van tevoren gewonnen, we deelden dit project met alle betrokken partijen, te beginnen met de stad Spa, het circuit van Spa-Francorchamps, de RACB, de promotor van het Belgisch kampioenschap en al de betrokken gemeenten. In principe is er nu een algemene overeenkomst en de eerste feedback is enthousiast, wat onze keuze bevestigt…”

Concreet zal men een “copy-paste” doen van wat we allemaal voorgeschoteld kregen in maart. Dit wekt natuurlijk de interesse van veel toeschouwers en deelnemers. Het rallyweekend zal dus opnieuw de WRX speciale show in Spa-Francorchamps bevatten, zonder de bijlagen te vergeten van de Yokohama Spa Rally Classic (VHRS) en Criterium. “Het spreekt voor zich dat de aangegane verplichtingen geldig blijven en dat andere tijdig kunnen worden aanvaard”, vervolgt Christian Jupsin.
“2020 zal, wat er ook gebeurt, dit jaar anders blijven dan de andere, en het is duidelijk dat onder deze omstandigheden iedereen bereid is zijn eigen geld te geven om te redden wat er te redden valt, en ervoor te zorgen dat dit Belgisch kampioenschap eentje zal zijn om nooit te vergeten!”

Dit wil zeggen dat het Belgisch kampioenschap een finale kent in Spa, dit twee weken voor Kerstmis. Een mooie afsluiter in prachtig decor… We kijken ernaar uit!

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws