Op de ‘coronakoffie’ bij Sascha Oosterlinck

Het zijn stille en afwachtende periodes. Niemand weet wat er ons nog te wachten staat, en hoe lang de maatregelen blijven aanhouden. Evenementen en wedstrijden worden verplaatst of afgelast in iedere sport, zo dus ook in de autosport. Voor vele teams en organisatoren is dit dan ook een serieuze domper. De “blijf in uw kot” maatregel namen we nog nooit zo ernstig, toch gingen we op de denkbeeldige “coronakoffie” bij… Sascha Oosterlinck.

Sascha, eerst een vooral; hoe gaat het met de gezondheid op dit moment?

“Met mijn gezondheid is alles in orde, ik zou het ook graag zo houden. Vooral in deze tijden waarin we nu zitten. Het is belangrijk om de maatregelen van de overheid te volgen, ook al is dit niet altijd even plezant. Maar we zullen dit wel overleven.”

Je laatste rally dateert van Kortrijk. Waren er al bepaalde plannen op tafel die wegens het virus nu niet kunnen doorgaan?

“We gingen dit seizoen starten in de TAC rally in Tielt. Spijtig genoeg zal deze verplaatst worden wat een verstandige beslissing was. De ambities die we vorig jaar hebben ingelost wilden we dit jaar vasthouden. We hopen dan ook dat deze crisis snel voorbij is voor iedereen om terug met volle moed het rally seizoen verder te zetten.”

Zijn er al plannen voor wedstrijden die nog niet onder druk staan?

“De volgende rally is de ORC rally in Oostrozebeke. Hopelijk kunnen we daar wel terug onze hobby uitoefenen. Verder zien we dan wel wat de mogelijkheden zijn.”

Wat is jouw mening over de rest van het seizoen, Sascha?

“Dit seizoen zal sowieso een speciale editie zijn. Aan overmacht kunnen we niets doen. Hopelijk is de tweede helft van het seizoen beter en kunnen ons terug amuseren als toeschouwer en in de rallywagen.”

Bedankt voor de babbel, Sascha!

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws