Fransen houden de overwinning in hun thuisland!

De tweede wedstrijd van het kampioenschap is achter de rug en het was voor velen geen evidentie. De Monte-Carlo staat garant voor moeilijke omstandigheden en ook in Dirt2.0 is dit niet anders. De tijdsverschillen spreken boekdelen.

De Fransman PAUL0FRFG is met de bloemen naar huis gegaan nadat lange tijd ENIIXI-14 aan de leiding stond. De Pool in de VW Polo R5 moest uiteindelijk vrede nemen met plaats twee. Enige Belg op het podium is FLAT OUT in de Peugeot 208 T16 R5. De winnaar van de eerste manche, SRD_FLATOUT, eindigde op een vierde plaats.

Ook RallyandRaces deed mee en parkeerde de wagen uiteindelijk net buiten de … top 200 op plaats 202 van het eindklassement. De Skoda ging alle kanten op waardoor betere tijden echt niet aan de orde waren zonder van de weg af te gaan. Aan de finish komen en dan denken … dit was precies toch iets beter … om dan terug met de voetjes op de grond gezet te worden door de toptijden. Het blijft hoe dan ook lastig.

In totaal namen 586 teams deel aan de wedstrijd. Op naar New England nu voor de eerste onverhard rally van het seizoen. Ondertusen zijn 1112 teams ingeschreven voor het BRC!

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws