Op de ‘coronakoffie’ met Boudewijn Baertsoen

Iemand als Boudewijn Baertsoen voorstellen hoeft ook echt niet zo nodig. Sinds jaren bekend als één van de gezichten achter de TAC-rally in Tielt, en daar kwam in de laatste decennia ook nog de East Belgian Rally bij in de Oostkantons. Stel daar ook nog bij dat Boudewijn sedert 2017 VAS-voorzitter werd, in opvolging van Daniël Verschaeve. En ook als relatie-deelnemers kan je hem her en der opmerken. Meer dan tijd dus om eens op de denkbeeldige koffie te gaan bij de man uit Tielt, waarvan de dagen nu extra goed gevuld zijn.

“Als politiecommisaris is het niet alleen voor mij, maar ook voor het hele team extra druk nu in deze periode van Covid-19. Dus er rest weinig tijd om bezig te zijn met de uitgestelde wedstrijden en wat er eventueel nog op ons afkomt.”

Een van de eerste slachtoffers qua organisatie die viel was de TAC-rally in Tielt. Met een eventuele mogelijkheid om later in het jaar de wedstrijd te laten doorgaan.

“Wat de TAC betreft, wordt het moeilijker naarmate de tijd verstrijkt. Zolang we niet echt weten wanneer we opnieuw kunnen inrichten, kunnen we geen datum vastpinnen. Daarbij moet dan ook de Europahal vrij zijn, moeten we opnieuw vergunningen aanvragen enz. We hopen dat de East Belgian Rally niet in gevaar is. En naar een Belgisch kampioenschap toe is het ook echt koffiedik kijken. Alles zal afhangen van het aantal wedstrijden dat nog kan gereden worden.

Ook bij de VAS-wedstrijden heerst hetzelfde probleem. Een aantal proeven zijn sowieso al verplaatst naar 2021. Uiteraard zullen niet alle uitgestelde wedstrijden nog een plaatsje vinden op de kalender. En ook hier hangen de diverse kampioenschappen af van het aantal wedstrijden dat nog kan gereden worden. Voor iedereen is het afwachten nu. Ik hoop persoonlijk dat we in juni weer kunnen starten, maar…ik vrees ervoor.

Regelmatig hangen er personen aan de lijn met de nodige vragen, maar iedereen beseft wel dat dit een uitzonderlijke periode is. Waar we met zijn allen ook een verantwoordelijkheid hebben. Tenslotte gaat de algemene gezondheid boven onze hobby, hoe jammer dit ook is voor de vele piloten, teams, organisatoren en liefhebbers. We moeten hierdoor en ik geloof erin dat de autosport wel weer snel op gang komt, eens we verlost zijn van deze crisis.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws