Conxion Omloop van vlaanderen kiest voor enkele wijzigingen

Ondanks de onzekere tijden in het Covid-19 tijdperk blijft KAMV zich volop concentreren op de voorbereiding van de 61ste ConXioN Omloop van Vlaanderen die gepland is van 2 tot 5 september. Dankzij de goede samenwerking met de verschillende lokale besturen en politiediensten hopen de organisatoren de deelnemers een uitdagend parcours aan te bieden, met enkele wijzigingen in vergelijking met vorig jaar.

KP Houthulst: 13 km volledig hertekend

Na het succes van dit initiatief in 2019, wordt de 61ste ConXioN Omloop van Vlaanderen opnieuw op gang geschoten met een shakedown in Slyps (Moorslede), op woensdag 2 september van 18u00 tot 22u00. Het parcours blijft behouden en Slyps dorp wordt terug voor een dag het kloppend hart van de eerste festiviteiten. Vooraf krijgen de R5 teams ook de mogelijkheid een test te organiseren op dezelfde wegen. Deze proef van 5,2 kilometer wordt gedurende deze test voorbehouden aan een beperkt aantal teams zodat deelnemende teams een maximaal aantal runs kunnen afwerken van 13u00 tot 18u00. Tijdens de testrit zijn de veiligheidsmaatregelen hetzelfde als tijdens de shakedown. Safety first immers.

De echte wedstrijd begint op vrijdag 4 september met 5 klassementsproeven op het programma. “Daar zit meteen ook de grootste wijziging van onze wedstrijd. Starten doen we met KP De Ruiter waarna een volledig hertekende KP Houthulst volgt. Deze bij de deelnemers geliefde proef wordt iets meer dan 13 kilometer lang en zal een grote uitdaging zijn om in het donker te rijden,” onthult Christof Seynaeve voor het organisatiecomité.

Een uniek concept in België

En hij gaat met de aankondiging van een innovatie verder: “Deze proeven worden tweemaal verreden. Tussenin voorzien we nog de klassieker KP Zoning en een ‘Tyre fitting zone’ en ‘Light fitting zone’. In deze ‘Tyre & Light fitting zones’ zullen de deelnemers met hulp van een mecanicien van het team de banden zelf moeten wisselen en de verstralers monteren op de rallywagen. Een uniek concept in België.”

Op het programma van zaterdag 5/9 staan drie identieke lussen van 5 klassementsproeven: Zilverberg, Rumbeke, Passendale, Beveren en de Zoning. Er zijn opnieuw ‘regroups’ voorzien in Passendale, aan het Canadian monument, en in het centrum van Roeselare aan de stationsparking.

“De eerste twee proeven blijven ongewijzigd tegenover 2019. KP Passendale wordt opnieuw de langste proef met net geen 26 kilometer! KP Beveren, met de Lust arena, staat dit jaar dus op zaterdag geprogrammeerd. KP Zoning is ook gewijzigd en wordt iets technischer met een nieuw stuk op de voormalige DAF site. De gratis publiekszone aan het grote rondpunt blijft behouden. Van daaruit kunnen de toeschouwers het spektakel op KP Zoning gade slaan, heeft men zicht op het podium en kan men genieten van de aanwezige catering,” preciseert Christof Seynaeve.

Deelnemers aan de TER en het BRC kampioenschap krijgen op deze manier 20 klassementsproeven en 222 km tegen de klok te verwerken. Criterium-rijders zullen zich meten op twee volledige lussen op zaterdag waarbij er 118 wedstrijdkilometers geprogrammeerd zijn. Tenslotte hebben we nog de gloednieuwe Rock N Roll Classics Regularity. De deelnemers krijgen hier twee RT’s op vrijdag voorgeschoteld en zaterdag eveneens twee volledige lussen met in totaal 10 RT’s af te werken.

In de huidige context wordt de ConXioN Omloop van Vlaanderen de 3de manche van het JobFIXers Belgian Rally Championship, waarvan de RACB de organisatie in 2020 bevestigt, zelfs met een beperkte kalender.

“We hopen dat de Covid-19 maatregelen in september ons toelaten jullie te mogen verwelkomen in Roeselare om de beleving van onze geliefde rallysport weer op te pikken in 2020,” concludeert KAMV.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws