Geen VAS- kampioenschap 2020

Dat het VAS-kampioenschap voor dit jaar zijn start gemist heeft, is wel meer dan duidelijk. Gisteren laatst kondigde de organisatie van Staden aan geen risico’s te willen nemen, waardoor hun wedstrijd verplaatst werd naar augustus 2021.

De Vlaamse AutoSportfederatie vzw liet hierbij weten dat alle kampioenschappen die onder de VAS worden gereden, niet zullen doorgaan. Dit gaat dan zowel over de rally-sprinten, de slamoms, rittensporten tot rallycross, en dergelijke. Toch mogen organisaties die hun voorbereidingen voortzetten, blijven rekenen op de steun van de VAS.

Er kan dus nog steeds een alternatieve datum worden gezocht door de organisaties om hun wedstrijd eventueel te laten doorgaan. Dit natuurlijk rekening houdende met zowel de regionale als de nationale veiligheidsmaatregelen en de beslissingen van de overheid.
De Raad van Bestuur vertelt: “We wensen en hopen dat we dit jaar nog allemaal mogen enkele maanden mogen genieten van onze geliefde sport. Maar we zijn er ons van bewust dat een eerlijk kampioenschap in de verschillende disciplines voor dit jaar niet meer tot de mogelijkheden zal behoren.”

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws