Voor wie houdt van data

Porsche breidt de functionaliteit van zijn virtuele coach voor het racecircuit uit want de gratis Porsche Track Precision App kan nu rechtstreeks op het autoscherm worden weergegeven met Apple CarPlay® en bediend via het Porsche Communication Management (PCM) -systeem.

In de nieuwe versie kunnen Porsche-rijders profiteren van nog eens 100 voorgeprogrammeerde racebanen, waardoor het totale aantal internationale circuits in de app op meer dan 300 komt. Dit kan verder worden uitgebreid met individuele opnames. De trainingsapp is beschikbaar voor alle huidige generatie Porsche 911- en 718-modellen.

Porsche-merkambassadeur Jörg Bergmeister testte de Track Precision-app op het Bilster Berg-circuit en rapporteerde: “Data-analyse is een fundamenteel onderdeel van de autosport en kan een doorslaggevende factor zijn bij het winnen of verliezen. Met de Porsche Track Precision-app kunnen sportautobestuurders hun prestaties tijdens het rijden op het circuit verbeteren en tegelijkertijd hun succes documenteren en uitzetten. ”

De Porsche Track Precision App registreert, analyseert en toont individuele rijgegevens op het circuit. Het doel is dat chauffeurs hun persoonlijke rijstijl kunnen ontwikkelen. Daartoe worden gedetailleerde real-time gegevens over snelheid, longitudinale en laterale acceleratie, remkracht en motortoerental tijdens het rijden geëvalueerd. De Porsche Track Precision App is via de PCM verbonden met verschillende regeleenheden in de auto en de gegevens van de sensoren van het voertuig worden door de app geregistreerd en geanalyseerd in vergelijking met een referentieronde of persoonlijk record.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws