Dat wordt moeilijk kiezen

In het DTM-seizoen van 2020 kan BMW M Motorsport opnieuw rekenen op de loyaliteit en steun van zijn langdurige partners. Bijgevolg zullen vijf van de zes BMW M4 DTM-wagens strijden in de bekende en bekende kleuren van de Premium Partners Shell, BMW Bank, CATL, Schaeffler en ZF. Een nieuwe Premium Partner aan boord is iQOO met de iQOO BMW M4 DTM. Daarnaast zijn er de officiële partners en officiële leveranciers van BMW M Motorsport, die ook hun samenwerking voortzetten.

“We zijn erg blij dat we onze sterke partners aan onze zijde hebben, zelfs in moeilijke tijden als deze”, zegt BMW Group Motorsport Director Jens Marquardt. “De corona-pandemie zette ook de rem op de DTM en als het seizoen eindelijk kan beginnen, zal het onder andere omstandigheden gaan dan we gewend zijn. Daarom zijn we des te meer dankbaar voor de loyaliteit en voortdurende steun van onze partners. Het toont eens te meer dat we één team zijn, we staan ​​samen en vechten samen voor succes. De aangepaste DTM-kalender doet ons nog meer uitkijken naar de start van het seizoen. Samen met onze partners staan ​​we klaar om alles te geven in het seizoen 2020. ”

Shell is sinds 2015 Premium Technology Partner, waarmee ze hun zesde gezamenlijke DTM-seizoen met BMW M Motorsport ingaan. Net als vorig jaar neemt Sheldon van der Linde (RSA) het stuur van de Shell BMW M4 DTM over. BMW Bank is vanaf het begin Premium Partner geweest. In hun negende DTM-seizoen sinds 2012 zal een van de nieuwe toevoegingen aan het BMW-team van coureurs, Lucas Auer (AUT), het stuur van de BMW Bank M4 DTM overnemen. De tweede nieuwe aanwinst, Jonathan Aberdein (RSA), zal racen in de CATL BMW M4 DTM.

Tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann (GER) blijft trouw aan zijn Schaeffler BMW M4 DTM en Philipp Eng (AUT) aan zijn ZF BMW M4 DTM. Wittmann en Eng waren de meest succesvolle BMW DTM-coureurs in het seizoen 2019. Ze behaalden samen vijf seizoensoverwinningen. BMW M Motorsport is ook verheugd om een ​​nieuwe Premium Partner aan boord te verwelkomen; Timo Glock (GER) gaat nu de baan op in de iQOO BMW M4 DTM.

Akrapovič, Becker Carbon, BMW M Performance Parts, H&R, Randstad en RoboMarkets blijven aan boord als officiële partners. Puma zal de teams, chauffeurs en medewerkers van BMW M Motorsport blijven uitrusten als officiële leverancier.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws