Belgian Audi Club: een evolutie in het bestaan

De Belgian Audi Club, officieel opgericht in 1980, is een gerenommeerde naam in het Belgische automobiellandschap. De Club, die vooral gekend is als de exclusieve partner van Audi België in de autosport, vormde voor zijn leden steevast een bron van passie. Binnen de Belgian Audi Club delen we die passie voor de auto in het algemeen, en voor Audi in het bijzonder.

In 40 jaar is de wereld uiteraard grondig veranderd, maar de Belgian Audi Club wist steeds mee te gaan met zijn tijd en zich aan te passen aan de omstandigheden. In 2020 bereidt de Club zich daarom voor op een nieuwe belangrijke wending.

Het beheer van de Sportieve Zaken van Audi in België zal namelijk rechtstreeks geïntegreerd worden met de importeur D’Ieteren, sinds 1980 sponsor van de Belgian Audi Club. Dat moet toelaten bijkomende schaalvoordelen te creëren en nieuwe synergiën tot stand te brengen.

De auto-industrie bevindt zich momenteel in een fase met ingrijpende veranderingen, die zonder twijfel worden versneld door de verwachte economische crisis in de nasleep van Covid-19. Een ding is echter zeker: bij Audi België is men vastbesloten om de passie voor de auto en, meer bijzonder, voor het schitterende sportieve parcours van het merk met de ringen, te behouden.

De periode die we momenteel doormaken heeft een grote impact op de sportieve activiteiten van Audi in België. In deze context moet de Belgian Audi Club zich aanpassen, maar zonder af te wijken van zijn principes.

Daarom zal Audi België meer dan ooit partner zijn van Team WRT bij de volgende Total 24 Hours of Spa (uitgesteld tot 24 en 25 oktober). De Belgische poot van het merk zal eveneens de liefhebbers van de constructeur uit Ingolstadt blijven informeren over de activiteiten in de autosport. Kortom, deze integratie van de Sportieve Zaken van Audi België in het Huis D’Ieteren vormt dus een mooie evolutie voor de toekomst van de Belgian Audi Club, zonder daarbij diens glorieuze verleden te vergeten.
Op termijn zal de VZW Motion Motorsport, die de activiteiten van de Belgian VW Club, de Belgian VW Classics Club en de Belgian Audi Club beheerde, ontbonden worden.

Info: Website Belgian Audi Club, Facebook Belgian Audi Club, Twitter Belgian Audi Club

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws