Forza Alex!

Na een onderbreking van meer dan vijf maanden, zal BMW Team RLL het IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IMSA) 2020 in het weekend opnieuw starten. De tweede ronde van het seizoen wordt ook verreden op ‘Daytona International Speedway’ (VS), waar het team voor de tweede keer op rij GTLM won in de 24-uursrace van januari. In elk ander geval zou de aankomende race de enige focus zijn voor het team, maar alle gedachten van BMW Team RLL en de hele BMW-familie zijn nu bij Alessandro Zanardi (ITA), die zwaar gewond raakte bij een handfietsongeval.

Zanardi was in januari 2019 teruggekeerd naar de Noord-Amerikaanse racescene en nam het op tegen BMW Team RLL in een speciaal voorbereide BMW M8 GTE in de 24 uur van Daytona. “Alex is wereldwijd geliefd”, zei teambaas Bobby Rahal. ‘In welke discipline hij ook meedoet, hij gaat er met een ontembare geest achteraan. Zijn tijd bij ons in Daytona vorig jaar was iets dat we ons altijd zullen herinneren. ”

Anders dan in januari, zal ronde twee van het IMSA-seizoen 2020 in Daytona een sprintrace zijn. John Edwards (VS) en Jesse Krohn (FIN), die dit jaar deel uitmaakten van de winnende ploeg van de ‘24 Hours of Daytona ’, zullen opnieuw samenwerken in de # 24 MOTUL BMW M8 GTE. De # 25 zusterwagen wordt bestuurd door Connor De Phillippi (USA) en Bruno Spengler (CAN). De ‘IMSA WeatherTech 240 At Daytona’ vindt plaats op zaterdag 4 juli en begint om 18:10 uur. lokale tijd (00:10 uur op zondag CEST).

Quotes voor de tweede ronde in Daytona.

John Edwards (# 24 MOTUL BMW M8 GTE): “Allereerst zijn onze gedachten natuurlijk bij Alex Zanardi en zijn familie terwijl we ons klaarmaken om ons seizoen in Daytona te herstarten. Alex is de meest veerkrachtige mens die ik ooit heb ontmoet en zijn positiviteit na de tegenslag waarmee hij wordt geconfronteerd, is inspirerend voor iedereen in zijn omgeving. In termen van ons seizoen was het vreemd om het kampioenschap een half jaar te leiden na slechts één race te hebben voltooid, maar nu moeten we het opnieuw verdienen. Daytona in juli zal een heel andere uitdaging zijn dan hardlopen in januari, met verschillende bandencompounds en een veel hogere vraag naar onze fysieke conditie. Onze focus ligt nu op het kampioenschap, dus we zullen elk weekend streven naar consistente podia terwijl we ons seizoen opnieuw beginnen.

Jesse Krohn (# 24 MOTUL BMW M8 GTE): “Ik heb de afgelopen dagen gemengde gevoelens gehad. Mijn jeugdheld en een legende van onze sport vecht voor zijn leven na een fietsongeluk en daar heb ik veel aan gedacht. Voor het ongeluk van Alex was ik super opgewonden en ik kijk er naar uit om weer te gaan racen, maar de afgelopen dagen heb ik minder aan racen gedacht en heb ik aan Alex en zijn familie gedacht. Terugkeren naar Daytona na ons succes daar in januari is iets waar ik naar uitkijk en het doen van mijn allereerste sprintrace op Daytona zal ons een nieuwe uitdaging bieden. In een sprintrace moet je meer risico’s nemen dan in een 24-uursrace en dit is iets wat we nog niet eerder bij Daytona hebben gehad. Over het algemeen kijk ik ernaar uit om weer te gaan racen en hoop ik snel goed nieuws over Alex te horen. “

Connor De Phillippi (# 25 MOTUL BMW M8 GTE): “Hoewel ik klaar ben om terug te keren naar de baan, ligt mijn hart bij de familie van Alex. Hij is een ster die op ons allemaal schijnt en ik bid om kracht tijdens zijn herstel. Ik kijk er naar uit om eindelijk terug te gaan naar het circuit met mijn BMW Team RLL-familie. Ik heb de felle concurrentie en het gevoel van strijd naast mijn team gemist. We streven ernaar om te beginnen waar we in januari bij Daytona zijn gebleven. ”

Bruno Spengler (# 25 MOTUL BMW M8 GTE): “Ik bid elke avond voor Alex. We hebben in 2015 samen een auto gedeeld in Spa en dat zal ik me de rest van mijn leven herinneren. Hij is een idool voor mij. Hoewel de meeste van onze gedachten bij Alex zullen zijn, zullen we op zaterdag dit jaar voor de tweede keer onze focus met Daytona delen. Hoezeer ik ook van het sim-raceseizoen heb genoten, het zal goed zijn om weer achter het stuur van een echte BMW M8 GTE te zitten. ”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws