Andy Gaban met Gaban Motorsport aan de start

Gaban, dat is in de Belgische en zelfs internationale autosport een naam als een klok! Na grootvader Jean-Pierre en diens zoon Pascal is het anno 2020 de beurt aan Andy Gaban, de ondertussen 29-jarige zoon van de voormalige groep N-wereldkampioen die achter het stuur zit van een bolide ‘made by Gaban’! Na een succesvol debuut in de C1 Cup in 2019 komt Andy dit jaar ook aan de start in de Ford Fiesta Sprint Cup!
“Ik heb het zeer naar mijn zin in de C1 Cup, maar na een testsessie, ergens eind 2018, met een auto van TeamFloral, had ik al mijn zinnen gezet op de Ford Fiesta Sprint Cup. Vooral omdat je er solo gaat en het uiteraard een betaalbare sprintformule blijft. Van zodra het nodige budget werd gevonden om over te gaan tot de aankoop van de auto, was de keuze vlug gemaakt om paraat te tekenen in de Ford Fiesta Sprint Cup!”

Onder de hoede van Gaban Motorsport, met vader Pascal als drijvende kracht, viel de keuze op een ex-NXT Racing Fiesta ST-Line waarmee Jules Grouwels eerder voor Bas Koeten Racing aantrad in de Nederlandse divisie.

“Wij hebben de auto pas vorige week opgehaald in Nederland,” licht de perfecte tweetalige Andy toe. “De testdag op Circuit Zandvoort moesten we nog overslaan en ter voorbereiding van het eerste treffen, begin augustus, op Circuit Zolder, willen we daarom klaar zijn voor de testdag op 12 juli.”

Voor Andy en Gaban Motorsport wordt de Zolderse Superprix een soort ingangsexamen.

“We willen ons meten met de concurrentie en zien waar we ons situeren. In functie van dat resultaat en uiteraard het rondkrijgen van de financies gaan we voor de resterende meetings op Circuit Zandvoort en TT Circuit Assen. Ja, ik wil mij echt wel op het voorplan werken in de sprintracerij, maar gezien wij laattijdig intekenen, krijgt de C1 Cup dit jaar nog alle voorrang. Het doel van onze aanwezigheid in de Ford Fiesta Sprint Cup is wel het seizoen 2021 optimaal voorbereiden.”

Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat de gangmakers in de Ford-merkenrace tijdens het weekend van 8 en 9 augustus oog zullen hebben voor de Fiesta #23!

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws