Bestseller op vele markten en geproduceerd in vijf verschillende landen

Vandaag worden tot 400.000 OCTAVIA’s per jaar gebouwd en hij voert in talrijke markten de lijst van bestsellers aan. Het icoon van ŠKODA was al 30 keer de bestverkochte auto in zijn thuisland, de Tsjechische Republiek, en heeft ook al de lijsten aangevoerd in zeven andere landen, waaronder Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Finland. In Duitsland, de tweede grootste markt ter wereld voor de OCTAVIA, is hij vele jaren het meest ingevoerde model geweest. De OCTAVIA COMBI, die de bestverkochte break van Europa is, speelt daar een belangrijke rol in. De verkoopkampioen is het enige model van het merk dat wordt gemaakt in vijf verschillende landen: naast de Tsjechische Republiek en China rolt hij ook van de band in Rusland, Kazachstan en India.

Het succesverhaal van de ŠKODA OCTAVIA begon in 1959. Als achtste model van het merk sinds de Tweede Wereldoorlog en het achtste model met een ultramoderne onafhankelijke ophanging voor alle wielen werd hij “de achtste” genoemd in het Latijn. Sindsdien is die naam een synoniem geworden voor het hele merk. Vervolgens kwam in 1961 de eerste breakversie OCTAVIA COMBI op de markt, die werd geproduceerd tot 1971. In totaal werden 360.000 OCTAVIA’s gebouwd, waarvan meer dan 54.000 exemplaren van de OCTAVIA COMBI. De eerste generatie van de moderne versie van het model beleefde zijn debuut in april 1996. De onmiskenbare hatchback met een grote kofferklep werd in maart 1998 gevolgd door de nog ruimere OCTAVIA COMBI, die bijzonder succesvol was in Europa. Tegen november 2010 waren 970.000 hatchbacks en meer dan 470.000 COMBI’s verkocht. In 2004 werd de tweede moderne generatie gelanceerd. Daarvan zijn tot 2013 1,7 miljoen hatchbacks en 870.000 breakversies van de band gerold. De derde generatie, die in november 2012 werd geïntroduceerd, was ook een enorm succes: meer dan 2,5 miljoen klanten hadden tegen de lente van 2020 gekozen voor deze OCTAVIA. Sinds 1959 heeft ŠKODA meer dan zeven miljoen OCTAVIA’s gebouwd.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws