Het wereldkampioenschap is voor Gilles Magnus een droom die uitkomt

Verandering van programma voor Gilles Magnus! Onze vertegenwoordiger in de internationale toerwagenracerij maakt zich op om deel te nemen aan het WTCR, het wereldkampioenschap, en niet TCR Europe. Aan het stuur van de Audi RS 3 LMS van Comtoyou Racing zal onze landgenoot proberen om de titel bij de Rookies te veroveren.

Zoals elke zichzelf respecterende rijder staat Gilles Magnus te trappelen van ongeduld om opnieuw achter het stuur van een racebolide te kruipen. Vooral omdat de eerste meeting die hij zal afwerken, op 12 en 13 september op de Oostenrijkse Salzburgring, het label FIA World Touring Car Cup meekrijgt.

“Ongelooflijk toch”, lacht de Antwerpenaar. “Ik hoopte al een tijdje ooit te kunnen deelnemen aan het WTCR en al in mijn tweede seizoen in de toerwagenracerij komt die droom uit. Nu kan ik het tijdens de zes meetings van de herwerkte kalender van 2020, goed voor 16 races, opnemen tegen het kruim van de discipline. Mijn prestaties kunnen vergelijken met uitzonderlijke rijders als Tarquini, Muller of Coronel, voor een jonge rijder die enkel maar zo snel mogelijk vooruitgang wil boeken is dat fantastisch. Uiteraard ligt het niveau van het kampioenschap ontzettend hoog, maar tegelijk is het ook een uitstekende gelegenheid om mijn kunnen te laten zien en me bij de constructeurs in de kijker te rijden. Dit jaar mik ik op de Rookies Cup, een recent gecreëerde categorie voor jonge rijders die nog geen volledig seizoen in het WTCR hebben afgewerkt.” Geoffroy Theunis, de manager van het RACB National Team, is in de wolken door deze buitenkans.

“Door de pandemie heeft de WTCR het programma voor 2020 wat beperkt, en de races worden tijdens de tweede seizoenshelft op Europese circuits afgewerkt. Dankzij de inspanningen van Audi Sport, Comtoyou en onze trouwe partners hebben we deze kans met beide handen kunnen grijpen. Tijdens de 16 races die Gilles zal afwerken kan hij tonen hoe snel hij wel is, om zo bij de Rookies te kunnen schitteren.”

“Ik ben heel blij dat Gilles Magnus op de WTCR-startgrid zal staan”, stelt ook François Ribeiro, Head of Eurosport Events, de promotor van het wereldkampioenschap voor toerwagens. “Ik hou hem al een jaartje in de gaten en heb er ook al de verantwoordelijken van Comtoyou over aangesproken. Ik ben er zeker van dat hij één van de grote kandidaten wordt voor de eindzege in de Rookies Cup, voorbehouden voor rijders onder de 24 die nog geen volledig WTCR- seizoen op hun naam staan hebben.”

De nieuwe WTCR-kalender voor 2020

12-13 september: Salzburgring (2 races)
24-26 september: Nürburgring (2 races)
10-11 oktober: Slovakia Ring (3 races)
17-18 oktober: Hungaroring (3 races)
31 oktober-1 november: Aragon (3 races)
14-15 november: Adria (3 races)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws