TOYOTA GAZOO Racing verwelkomt Nyck de Vries

TOYOTA GAZOO Racing kan de komst van Nyck de Vries bevestigen als test- en reservecoureur voor zijn FIA World Endurance Championship (WEC)-project voor de rest van de campagne 2019-2020 en het seizoen 2021.

De 25-jarige Nyck maakte een zeer positieve eerste indruk op het team toen hij afgelopen december deelnam aan de WEC-rookietest in Bahrein en 43 ronden voltooide in de TS050 HYBRID, terwijl hij volwassenheid, intelligentie en teamgeest toonde.

De Nederlander heeft al een indrukwekkend trackrecord in de autosport, hij werd gekroond tot FIA Formula 2-kampioen in 2019, terwijl hij zichzelf als koploper in de LMP2-categorie van WEC vestigde met Racing Team Nederland en deelnam aan Formula E met de Mercedes-Benz EQ team.

Samen met zijn nieuwe teamgenoten keert Nyck deze week terug naar de cockpit van de TS050 HYBRID tijdens een test in Paul Ricard, waarbij hij het aerodynamische pakket met lage downforce dat zal worden gebruikt in Spa en Le Mans, zal proeven.

Naast het testen op het circuit omvat Nyck’s nieuwe rol simulatietestsessies en reservetaken voor chauffeurs in WEC, terwijl hij een belangrijke rol zal spelen in de ontwikkeling van de nieuwe Le Mans Hypercar die in het seizoen 2021 zal strijden.

Nyck vervangt Thomas Laurent, die TOYOTA GAZOO Racing verlaat met dank aan het team en de beste wensen voor de toekomst.

Hisatake Murata, Team President: “Ik ben verheugd Nyck de Vries te verwelkomen bij TOYOTA GAZOO Racing. De feedback na zijn rookie-test in Bahrein was zeer positief, dus het is duidelijk dat hij veel potentieel heeft. Samen met ons TOYOTA GAZOO Racing WEC Challenge-lid Kenta Yamashita, hebben we twee veelbelovende jonge coureurs die hun vaardigheden binnen ons team ontwikkelen, wat opwindend is voor de toekomst. Ik kijk uit naar hun vooruitgang en tegelijkertijd wens ik Thomas Laurent het allerbeste voor de toekomst en bedank hem voor zijn bijdrage dit seizoen. ”

Nyck de Vries: “Ik ben erg enthousiast om me aan te sluiten bij TOYOTA GAZOO Racing en weer met het team samen te werken; het is een eer om te worden geselecteerd als test- en reservecoureur, dus ik wil het team bedanken voor deze kans. Het rijden met de TS050 HYBRID in Bahrein was een fantastische ervaring. Destijds dacht ik dat het een eenmalige kans had kunnen zijn, dus het is geweldig om te weten dat ik weer met de auto ga rijden, en nog spannender om vooruit te kijken naar later dit jaar wanneer we beginnen met het testen van de nieuwe LMH-auto. Ik hoop bij te dragen aan een succesvolle start van dit nieuwe tijdperk voor het team.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws