Circuit Zolder: Harry Steegmans volgt Sven Pribylla op als algemeen directeur

Circuit zolder heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan. Onder leiding van voorzitter Jacques Heynen en directeur Sven Pribylla wist het Circuit zich terug heruit te vinden en op de kaart te zetten in binnen- en buitenland. Er is veel gebeurd en corona heeft natuurlijk een impact. Toch is het werk niet af en wil voorzitter Heynen met de nieuwe CEO verder bouwen op de ingeslagen weg. Met Harry Steegmans kiest het circuit tussen een mix van raceliefhebber en een CEO mét een indrukwekkend CV.

Het is voorzitter Jacques Heynen die fier van wal steekt. “Na 3 maanden uitvoerig testen en grondige selecties hebben we een nieuw algemeen directeur. Ik ben fier dat we als bestuur een klepper als Harry Steegmans aan boord kunnen halen. Zijn achtergrond als entrepreneur, manager en consultant zorgen voor bakken ervaring op het vlak van marketing en management. Het feit dat hij zelf heeft geracet als piloot tijdens de 24u van Zolder geven hem de passie en de flair die nodig is.”

Thuiskomen in een professionele omgeving

Harry Steegmans heeft er alvast veel zin in. “Ik ken Circuit Zolder als racepiloot en heb hier prachtige momenten beleefd. Racen op dit Circuit is echt top ook mede door het karakter van de omloop en de toegankelijkheid voor het publiek. Het is uniek dat je als fan zo dicht op het racecircuit een wedstrijd kan volgen.”

“Als directeur ben ik echt verrast door het harde werk dat hier reeds is verricht door mijn voorganger. Het vernieuwen van de loges, het nieuwe asfalt, een gemotiveerd team en goede cijfers geven het gigantisch potentieel van het enige race circuit in Vlaanderen weer. Daar wil ik de komende jaren op verder bouwen.”
Continuïteit en hard werken aan het najaar.

Op de vraag of het circuit een nieuwe koers moet varen antwoord Harry duidelijk: “Het is nog te vroeg om daar nu uitspraken over te doen, maar het is zeker mijn bedoeling om continuïteit te bieden. Er is de afgelopen jaren veel gerealiseerd. Ik wil die erfenis zeker niet overboord gooien, maar verder bouwen op het sterke imago en de goede prestaties. Door corona hebben we dit jaar nog niet kunnen racen, maar in het najaar komt daar verandering in. We hebben een pracht van een kalender liggen voor het najaar met als hoogtepunten DTM en de 24u van Zolder. We gaan proberen het seizoen nog zo goed mogelijk te eindigen. Daarna wil ik meteen in actie schieten voor de nieuwe kalender van 2021. Natuurlijk gaan we ook nieuwe dingen initiëren maar daar is het nu te vroeg voor. Ik wil mij eerst inwerken en focussen op de kalender die op tafel ligt.”

Zolder blijft in mij

Sven Pribylla wenst Harry alvast veel succes toe. “Dit circuit aansturen is een droomjob. De locatie, het team en de contacten maken het een boeiende job. Mijn komst bij Circuit Zolder in mei 2016 was een van de eerste concrete invullingen door de raad van bestuur van het ambitieuze plan om het circuit nieuw leven in te blazen. Dat is ons, in alle bescheidenheid, aardig gelukt. Van de uitbouw van de activiteiten van de Vlaamse Wielerschool tot de ‘thuiskomst’ van de DTM. Van een nieuw laagje asfalt tot het aantrekken van commerciële partners in onze loges en event locaties. Van de ‘Funfastic Guide’ tot de app…”
“Ik kan hier niet volledig zijn, maar geloof me. Het was me een eer en een genoegen om met elk van de sportievelingen en iedere Zolder-liefhebber samen te werken om voor deze prachtlocatie de toekomst te verzekeren die ze verdient. Mijn race is inderdaad gereden, maar onze wegen hoeven niet te scheiden. Ik zet nu de schouders onder een nieuwe onderneming – Falcomotive, met auto’s of wat had u gedacht. Ik hoop hier wel welkom te blijven en u allen, hetzij rond het circuit of elders, nog vaak weer te zien. Ik ga uit Zolder, maar Zolder blijft in mij.“

Concrete cijfers: bijna verdubbeling omzet in 4 jaar

Of er concrete cijfers zijn die aantonen dat het Circuit goed heeft geboerd de laatste jaren? “Absoluut, de omzet steeg van 5,8 miljoen euro in 2016 naar 9,4 miljoen euro in 2019. Dat is bijna een verdubbeling. Ik wil Sven Pribylla ook uitdrukkelijk bedanken voor zijn schitterend werk de afgelopen jaren. Het was fijn samenwerken en we kunnen mooie realisaties neerleggen die een stevig fundament bieden voor de toekomst van het circuit.” Benadrukt voorzitter Heynen.

Oproep naar Vlaanderen en provincie Limburg

“Toch is het werk niet af. We moeten het circuit blijven op de kaart zetten in België maar ook in de ons omringende landen. Ik hoop dan ook dat we de goede samenwerking met Provincie Limburg en LSM kunnen voortzetten. Daarnaast reiken wij ook de hand uit naar de Vlaamse regering met in het bijzonder onze Limburgse minister Zuhal Demir om het circuit mee te ondersteunen en uit te dragen. De positieve effecten van het succes van het circuit overstijgen ver ons domein. Hotels, restaurants, winkels, toeleveranciers, … ze pikken allemaal een graantje mee van onze evenementen. Het circuit is met meer dan 150.000 bezoekers per jaar een belangrijke toeristisch en economische motor.” aldus Jacques Heynen.

Toekomstplan in samenwerking met Tilke

“Tot slot blijven we verder innoveren. Vandaag worden oldtimers, zware wagens en motoren geweerd in onze centrumsteden. Wij verwachten een verdere verstrenging van de wetgeving hieromtrent. Circuit Zolder wordt dan het alternatief bij uitstek om je wagen eens in alle vrijheid van stal te halen. Zo spreken we ook nieuwe doelgroepen aan. Waarom niet je eigen racebox met bovenliggend appartement? Deze en een reeks van andere ideeën hebben we concreet laten uitwerken in samenwerking met het gerenommeerde Tilke, de circuitbouwer van de meeste Formule 1 circuits. We onderzoeken nu hoe we tegen 2030 deze plannen ook financieel verder kunnen onderbouwen. Als Circuit Zolder hebben we een traditie van innovatie. Kijk maar naar het hele fietsverhaal, de Velodrome, BMX kampioenschappen, de cyclocross,.. Als we er in Zolder onze schouders onder zetten, kunnen we veel. Ik doe een oproep aan Vlaanderen en Limburg om mee aan de kar te trekken.”

De voltallige crew van RallyandRaces wil langs deze weg Sven Pribylla van harte bedanken voor alles wat hij de afgelopen jaren voor Circuit Zolder heeft gedaan en betekent. En natuurlijk wensen wij ook kersvers directeur Harry Steegmans heel veel succes toe.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws