De eerste geëlektrificeerde auto in de historie van Maserati, de Ghibli Hybrid

De vonk van de elektrificatie ontbrandt de toekomst van Maserati: met de nieuwe Ghibli Hybrid betreedt het merk met de drietand de wereld van geëlektrificeerde mobiliteit. De Ghibli Hybrid is één van de meest ambitieuze projecten voor Maserati, dat na de aankondiging van de geavanceerde krachtbron voor de MC20 supersportwagen nu een belangrijke stap zet op weg naar een nieuw tijdperk voor het merk.

De keuze om hybridetechnologie op de Ghibli sportsedan te introduceren, is geen toeval: dit model, waarvan er al meer dan 100.000 werden geproduceerd sinds de introductie van de Ghibli in 2013, belichaamt op perfecte wijze het DNA van de fabrikant uit Modena.

Maserati stond voor de uitdaging om het tijdperk van de elektrificatie te betreden zonder de kernfilosofie en -waarden van het merk te veranderen. Het resultaat? De creatie van de ultieme hybride. Bovendien behoudt de Ghibli Hybrid het onmiskenbare geluid dat elke Maserati altijd heeft gekenmerkt. Met de komst van de Ghibli Hybrid breidt Maserati het modelprogramma verder uit, dat nu nog competitiever en beter is afgestemd op de eisen van de markt.

De Ghibli Hybrid heeft een maximaal vermogen van 330 pk en een koppel van 450 Nm, dat beschikbaar is vanaf slechts 1.500 tpm, de topsnelheid bedraagt 255 km/u, terwijl de acceleratie van 0 tot 100 km/u 5,7 seconden vergt. De inzittenden van de Ghibli Hybris kunnen nog steeds genieten van het onmiskenbare geluid dat alle Maserati-modellen kenmerkt dankzij de geoptimaliseerde uitlaat, die speciaal ontworpen resonatoren bevat.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws