De R.A.C. Spa moet Legend Boucles Rallyshow & Rallycross in Mettet tot 2021 uitstellen

Dit is absoluut het slechtste nieuws van het einde van deze week. De Nationale veiligheidsraad van afgelopen woensdag heeft de start van de fase 5 van de afbouw van de maatregelen in verband met de coronapandemie uitgesteld en de Royal Automobile Club of Spa ziet zich dus gedwongen om de eerste editie van de Legend Boucles Rallyshow & Rallycross op het Circuit van Mettet uit te stellen tot de zomer van 2021…

“We hebben alles geprobeerd, we hebben alles gedaan wat mogelijk was om het eerste Belgische post-Covid-evenement te organiseren”, legt Pierre Delettre, drijvende kracht achter de R.A.C. Spa, uit. “Maar gezien de huidige omstandigheden zijn de financiële en andere risico’s te hoog. In het kader van fase 5 hadden we plaats kunnen bieden aan 800 toeschouwers in Mettet. We blijven echter in fase 4, waar maximaal 400 toeschouwers toegelaten zijn, zonder de minste zekerheid te hebben dat de evolutie van de gezondheidssituatie tegen de volgende Nationale Veiligheidsraad zal omkeren. Laten we een kat een kat noemen, ondanks de goede wil van het Circuit Jules Tacheny de Mettet, de Royal Automobile Club of Belgium, de gemeentelijke autoriteiten van Mettet en al onze leveranciers, is de organisatie zo onder meer financieel niet mogelijk. De break-even van het evenement kan worden bereikt op voorwaarde dat er minimaal 800 toeschouwers worden toegelaten. Dit jaar hebben we onze twee circuitbijeenkomsten, de Spa Euro Race en het Racing Festival, al moeten schrappen en we kunnen niet nog een financieel verlies riskeren en zo de Legend Boucles @ Bastogne, begin 2021 in gevaar brengen…”

Gevolg: het Circuit Jules Tacheny van Mettet verwelkomt de deelnemers aan de Rallyshow en Rallycross Legends Show tijdens het weekend van 1 en 2 augustus dus niet. Wat de X Cross Car betreft, probeert de Royal Automobile Club van België een oplossing te vinden zodat de wedstrijden op zondag kunnen plaatsvinden.

“Ik wil de vele deelnemers bedanken die zich al hadden aangemeld en die natuurlijk volledig worden vergoed”, vervolgt Pierre Delettre. “Bedankt aan iedereen die bij dit evenement betrokken was, van het circuit over de federatie tot de stad. Oorspronkelijk was het idee om midden in de zomer een mooi autosportfestival te organiseren in een gezellige setting. De uitzonderlijke omstandigheden van dit jaar verhinderen ons dat echter. We spreken volgend jaar af voor de echte première van de Legend Boucles Rallyshow & Rallycross in Mettet! En daarvoor ontmoeten we elkaar in Bastogne. Zorg ondertussen voor jezelf…”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws