Een overgangsjaar voor Street-Art Racing

Het team van Street-Art Racing, in 2019 kampioen in de Am Cup van de European GT4 Series, was vast van plan om opnieuw een volledig seizoen in het Europees kampioenschap af te werken. Maar de gevolgen van de COVID-19 crisis hebben de Belgische renstal er toe verplicht zijn plannen bij te stellen.

“De huidige crisis heeft het leven van heel wat mensen overhoop gehaald”, stelt Albert Bloem, team principal bij Street-Art Racing. “Sinds het begin van de crisis volgen we de maatregelen strikt op en denken we stevig na over ons programma. We houden steeds één leidmotief in het achterhoofd: respect. Respect voor onze rijders, respect voor ons personeel, respect voor de andere mensen in de paddock en… respect voor onze sponsors.”

De start van het seizoen achter gesloten deuren heeft het team geleid door Albert Bloem en team manager Damien Hellebuyck dan ook wat verontrust. “Bij de return die we onze sponsors voorstellen hoort een groot hoofdstuk marketing, waarbij ze hun klanten op de wedstrijden kunnen ontvangen”, legt Damien uit. “Bij races achter gesloten deuren is dat jammer genoeg niet mogelijk. Hoewel we begrijpen dat de promotor van het kampioenschap geen andere keuze heeft, stelt dat ons ten opzichte van onze sponsors voor grote problemen. Onze specialiteit is gentlemen drivers de mogelijkheid geven om van het racen te proeven en ze tegelijk de kans geven hun partners uit te nodigen, of jonge rijders de kans te geven zich in de kijker te rijden. Zonder publiek zit dat er echter niet in.”

Gezien de evolutie van de situatie besloot Street-Art Racing dan ook dat het dringend tijd was om… af te wachten. “Al van bij het begin wilden we niets overhaasten”, gaat Albert verder. “De reisbeperkingen zorgen bovendien voor extra moeilijkheden, ook voor rijders die voor ons hadden moeten rijden. En we willen ons niet achter een project scharen indien dat niet in goede omstandigheden kan gebeuren. Voor de eerste keer in vijf jaar zullen we dus geen volledig seizoen in de GT4 European Series afwerken.”

Wil dat dan zeggen dat Street-Art Racing dit jaar helemaal niet op de circuits te zien zal zijn? “Zeker en vast niet!” herneemt Damien. “Onze Aston Martins Vantage GT4 zijn helemaal klaar om te racen. We zullen in ieder geval meerdere testdagen afwerken, en we houden de deur voor een wedstrijd aan het eind van het seizoen zeker open. Bovendien halen we onze Aston Martin Vantage GT2 uit 2010 opnieuw van stal. We zouden de bolide in de toekomst graag inzetten tijdens meetings voor historic racewagens, en dit atypische seizoen 2020 biedt ons de kans al even van die wedstrijden te proeven.”

Het seizoen 2020 moet dus als een overgangsjaar worden beschouwd. Maar ondanks de tegenslagen die aan deze ongeziene crisis verbonden zijn, heeft het team van Street-Art Racing één ding alvast niet verloren: de passie voor het racen!

Foto met dank aan Daniel & Davy Delien/Pro-Photos-Sport.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws