De Hungarian Grand Prix staat op de agenda dit weekend, enkele leuke weetjes

In totaal rijdt men zondag 306,6 kilometer, of 70 ronden van 4,381 kilometer. Eén ronde telt zes linkse bochten en acht rechtste bochten, goed voor 48 keer schakelen. Een maximale G-force van 4,5 in bocht vier en bocht elf. De beste inhaalmogelijkheden situeren zich in bocht één en twee.

Maximum snelheid van 318,2km/u. Absoluut ronde record staat op naam van Max Verstappen: 1min14.572, hij reed deze tijd tijdens Q3 in 2019. In dezelfde editie van 2019 reed hij de snelste ronde uit tijdens de wedstrijd zelf: 1min17.103

Banden voor de rijders zijn opgedeeld in 8 sets soft, 3 sets medium en 2 sets hard.
Met het herziene schema voor 2020 en de meedogenloze bochten van het circuit, lijkt de Hungaroring het hoogste downforce-circuit op de kalender te zijn. Vanwege de hoge downforce-aard van het circuit is de maximale snelheid van 318 km/u een van de laagste in F1.

F1-auto’s brengen slechts ongeveer 10 seconden in een rechte lijn door tijdens een ronde in Hongarije, met de resterende 65 seconden in bochten. Het circuit is een van de moeilijkste voor het koelen van remmen, deels vanwege het gebrek aan rechte stukken en wordt vaak verergerd doordat auto’s vast komen te zitten in het verkeer.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws