Verstappen en Pérez zorgen weer voor Oracle Red Bull Racing 1-2 in Saoedi-Arabië

Max Verstappen zette zijn vliegende start in het FIA Formule 1-wereldkampioenschap van 2024 voort tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië met een tweede opeenvolgende raceoverwinning. Teamgenoot Sergio Pérez werd opnieuw tweede om Oracle Red Bull Racing back-to-back 1-2-finishes te bezorgen in de perfecte start van hun campagne.

Verstappen startte voor het eerst vanaf pole op het Jeddah Corniche Circuit en had vanaf de start de volledige controle over de race, ondanks een vroege Safety Car in ronde 7 die een stortvloed aan ongeplande pitstops veroorzaakte. De Nederlander domineerde en boekte zijn tweede overwinning van 2024 met een ruime 13,643 seconden voorsprong op Pérez.

De Mexicaanse coureur startte de race vanaf de derde plaats en passeerde Ferrari’s Charles Leclerc in ronde 4 om zijn positie tot aan de finish comfortabel vast te houden, zelfs nadat hij een straf van vijf seconden kreeg voor een onveilige pitstop.

Charles Leclerc eindigde op de derde plaats in zijn Ferrari. Indrukwekkend was het debuut van zijn teamgenoot Oliver Bearman, deze vervangde Carlos Sainz die moest afrekenen met een blindedarmontsteking. De debutant scoorde zijn eerste punten met zijn P7, hij liet Norris en Hamilton net achter zich.

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws