Carlos Sainz won in Melbourne voor zijn teamgenoot Charles Leclerc

Scuderia Ferrari heeft een perfect weekend neergezet in Australië. Carlos Sainz en Charles Leclerc zorgden voor de 86e een-twee-finish van het team en de 244e overwinning. Het pakte het maximale aantal van 44 punten dankzij de Monegaskische coureur die ook het extra punt voor de snelste raceronde verdiende. Het betekent dat het team voor het 59e seizoen minstens één overwinning op zijn naam heeft staan en nu slechts vier punten achterstand heeft op de leider in het kampioenschap, terwijl Charles evenveel achterstand heeft op Max Verstappen in het rijdersklassement. Carlos staat 11 punten achter, omdat hij één race heeft gemist.

Sainz zal zich ongetwijfeld zijn derde Formule 1-zege herinneren, allemaal behaald met Ferrari en op de all-time winnaarslijst van de Scuderia staat hij gelijk met vier wereldkampioenen, Juan Manuel Fangio, Mike Hawthorn, Phil Hill en Jody Scheckter. De Spanjaard leek de gevolgen van zijn blindedarmoperatie van 16 dagen geleden van zich af te schudden en zette Verstappen meteen onder druk. In ronde 2, toen de Nederlander in de problemen kwam, profiteerde Carlos ervan om op kop te komen en vervolgens verzamelde hij al zijn fysieke en mentale kracht om geconcentreerd te blijven, met een ongelooflijk constant tempo. Hij was ook een van de beste in het managen van zijn banden. Hij reed drie stints, startte op Medium en ging in ronde 16 en 41 naar de pits om beide keren op Hards te rijden. Hij pitchte na zijn naaste achtervolgers en had de situatie altijd onder controle. Hij verslapte pas toen hij in de voorlaatste ronde in de derde sector zat, toen de race werd geneutraliseerd na een spectaculaire crash van George Russell, waar hij ongedeerd uit kwam. Als klap op de vuurpijl won Carlos de stemming van de fans voor “Coureur van de Dag”.

Foto: Ferrari F1 Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws