Gratis BRC testdag voor nationale licentiehouders, maar helaas zonder publiek

Na de afgelasting van de Legend Boucles Rallyshow & Rallycross, heeft RACB Sport beslist om de tweedaagse op het circuit Jules Tacheny in Mettet toch te behouden. Naast de wedstrijd voor X-Cross Cars, organiseert RACB Sport op zaterdag 1 augustus een testdag voor houders van een nationale rallylicentie (of buitenlandse deelnemers die ingeschreven zijn in het Jobfixers BRC).

“We willen de deelnemers aan het Jobfixers BRC een mogelijkheid bieden om hun wagen te testen en ritme op te doen voor het rallyseizoen begin september verder gaat. RACB Sport biedt maximaal 50 teams de kans om hun wagen gratis te testen op een showproef deels uitgestippeld op het rallycrosscircuit in Mettet,” vertelt Xavier Schene, algemeen directeur van RACB Sport. “Het is natuurlijk een evenement achter gesloten deuren, dus niet toegankelijk voor publiek.”

De testdag is toegankelijk voor rallywagens die beantwoorden aan het technisch reglement van het Jobfixers BRC 2020 en voor rijders met een nationale RACB-licentie of houders van een licentie van een buitenlandse ASN die ingeschreven zijn in het Jobfixers BRC. Inschrijven kan vanaf 23 juli via de website van RACB Sport via de rubriek “Return to Rally by RACB Sport”.

“Natuurlijk zullen de Covid-19 veiligheidsmaatregelen opgelegd door de Veiligheidsraad strikt gerespecteerd worden,” vervolgt Etienne Massilon, Rally Manager van RACB Sport. “Per wagen zullen maximaal 5 personen toegelaten worden, inclusief piloot, copiloot en mecaniciens. Al deze personen moeten geregistreerd worden bij de inschrijving. Deze “bubbel” zal verder geen contact hebben met de andere teams en zal zijn eigen lunch moeten voorzien. Dat betekent dat de mecaniciens ook slechts aan één wagen zullen kunnen werken.”

De testdag op zaterdag 1 augustus, verreden tussen 9h en 18h, zal natuurlijk achter gesloten deuren worden afgewerkt. Publiek is niet toegelaten.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws