JDK by BMS Motorsport brengt Audi RS3 LMS naar Belcar Endurance Championship en zet succesvolle samenwerking van rallycross verder op circuit …

De autosport heeft in ons land en ver daar buiten een moeilijke periode achter de rug. Kampioenschappen en wedstrijden werden on hold gezet of verdwenen zelfs van de kalender, maar vandaag is het weer mogelijk om plannen te maken. Zo is er opnieuw een kalender voor het Belcar Endurance Championship en ons nationaal kampioenschap start over goed een maand in Zolder. Het Belgische uithoudingskampioenschap staat ook open voor de snelste en meest spectaculaire toerwagens op de raceplaneet, met name de bolides uit TCR en zo’n wagen wil JDK by BMS Motorsport naar ons land brengen. De Audi RS3 LMS was de voorbije jaren goed voor successen in WK en EK en doet het dus vanaf augustus ook bij ons!

Audi staat haast synoniem met racen, want sinds de jaren ’80 is het Duitse merk vooraanstaand in de internationale autosport, denk maar aan de Quattro in de rallysport, de A4 in Supertoerisme of de R10 TDi in Le Mans en dat telkens met baanbrekende technologie. Recent stoomde de Duitse constructeur ook een wagen klaar voor de TCR of toerwagenraces en zo’n Audi RS3 LMS TCR wil JDK by BMS Motorsport dus vanaf augustus in eigen land laten racen, al zijn er ook andere mogelijkheden, denk maar aan de Supercar Challenge of de lange races van Creventic, zoals de 24-uurswedstrijden in Barcelona of Dubai.

BMS Motorsport is als naam relatief, maar de structuur zorgt al bijna 15 jaar voor de technische omkadering van Michaël de Keersmaecker in onder meer het Belgische en Europese rallycross. Samen behaalden ze diverse titels, op nationaal en Europees niveau en met die knowhow komt de structuur dus nu ook richt circuit met de Audi. BMS Motorsport was vorig seizoen als team ook al actief in een merkencup en ook daar met succes.

Stefan Calbrecht: “JDK, het team van Michaël de Keersmaecker, besloot om een dergelijke wagen aan te kopen en wij houden ons bezig met al het operationele. Wij runnen de wagen tijdens de testdagen en wedstrijden, wij staan in voor het onderhoud en wij zorgen ook voor de omkadering tijdens de competities. Wie dus een programma wil uitwerken, kan met ons contact opnemen en wij kijken wat de beste pistes zijn. De Audi is een gedegen wapen voor Belcar, met een perfecte kans op winst in de klasse, Belcar 5. Vergeet ook niet dat deze toerwagens in langere races én hun betrouwbaarheid al bewezen hebben en bovendien niet moeten onderdoen voor een (duurdere) GT4 en zelfs niet zo gek veel op een Porsche Cup moeten toegeven. Daarom denk ik dat een TCR een zeer goede keuze is voor iemand die een ander wapen wil dan die die we in ons land al zo vaak zien en geloof zo’n Audi is een pur sang racewagen. We gaan met de auto heel wat aandacht trekken!”

BMS Motorsport is dus klaar met zijn huiswerk en partijen die interesse hebben in Belcar, Supercar Challenge, Creventic of eventueel nog andere uithoudingskampioenschappen, mogen en kunnen contact opnemen.

Indien u de mogelijkheden van het team wil leren kennen, dan volstaat het om contact op te nemen via info@BMS-Motorsport.be of op het nummer van Tom +32(0)476 522720 of Stefan +32 475(0)475 392772.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws