Hyundai Belux en BMA herstarten rallyseizoen Grégoire Munster kijkt uit naar Italiaans tweeluik

Grégoire Munster en co-rijder Louis Louka (Hyundai i20 R5) nemen dit weekend deel aan de Rally di Roma Capitale, de openingswedstrijd van het ERC 2020. Eén week later komt het duo ook aan de start van de Rally di Alba. Voor beide wedstrijden kan de jonge Grégoire Munster rekenen op de steun van Hyundai Motorsport Customer Racing en Hyundai Belux.

Vrijdag 24 juli staat met stip genoteerd in de agenda’s van Hyundai Motorsport, Hyundai Belux en BMA. Voor het eerst sinds 29 februari oftewel na 146 dagen zonder competitie nemen Grégoire Munster en Louis Louka opnieuw plaats in hun Hyundai i20 R5. Niet voor zomaar een uitje, wel om hun leerproces aan het stuur van de Hyundai i20 R5 verder te zetten.

Na hun veelbelovende vierde plaats in de rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, zorgde de lockdown voor een lange periode zonder sporten.

“Ik kijk er enorm naar uit om vrijdagochtend de shakedown te rijden” zegt een hongerige Grégoire Munster. “Van de ene dag op de andere viel begin maart alles plotseling weg. Niet alleen het rijden, ook de sfeer, de beleving, het overleg met de ingenieurs op zoek naar een goede afstelling, de PRactiviteiten die ik voor Hyundai zou doen en de rollout van nieuwe wagens… Het atelier van BMA staat vol met rallywagens maar om te kunnen testen heb je toelating nodig van de plaatselijke overheid én moeten er mensen de wagen voorbereiden. En testen zonder doel is ook een dure aangelegenheid, dus dat hebben we niet gedaan. Ik ben druk bezig geweest met mijn ouders te helpen in het atelier en heb potentiële partners gecontacteerd. Virtuele rally’s, behalve onder vrienden, heb ik aan mij voorbij laten gaan. De techniek om een rallywagen digitaal aan te voelen staat nog niet zover in vergelijking met de circuitsimulatoren.”

Deze week wordt er voor het eerst sinds lang getest om vanaf vrijdag opnieuw te kunnen proeven van de competitie. Vrijdag wordt in Rome de shakedown gereden. Op zaterdag staan er zes ritten gepland, op zondag nog eens negen. Verdeeld over twee dagen krijgen de deelnemers aan de Rally di Roma Capitale 813,57 km voor de wielen geschoven waarvan 197,80 km tegen de tijd.

“De bedoeling is om ons leerproces, dat we succesvol hebben aangevat in de rally van Haspengouw, verder te zetten” zegt Grégoire. “We willen goede tijden rijden en die stapsgewijs verbeteren. We gaan naar Rome om te presteren. Makkelijk wordt het niet want de concurrentie is bijzonder groot. Giandomenico Basso (VW Polo GTI R5), Alexey Lukyanuk (Citroën C3 R5), Oliver Solberg (VW Polo GTI R5), Craig Breen (Hyundai i20 R5) en Adrien Fourmaux (Ford Fiesta R5 MkII) zijn slechts enkele toppers die aan de start komen. Ik ken de rally nog van vorig jaar in de juniorcategorie, toen een contact met een borduur een vroegtijdige exit veroorzaakte. Dit jaar starten we met een andere wagen maar met dezelfde ambitie van toen: goede tijden draaien en als dat lukt, volgt het resultaat vanzelf.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws