John Wartique is terug in de Ferrari Challenge Europe in de kleuren van D2P en Francorchamps Motors Luxemburg

Herinner u dat, nu al een jaar geleden, John Wartique in het nieuws kwam omdat hij voor een eindpodium vocht in de race voor de Ferrari Challenge die gehouden werd in het kader van de 24 Uren van Le Mans 2019 ! En deze competitie zal de Luikenaar terugzien volgend weekend, op het Portugese circuit van Portimao. Zijn ambitie staat al vast: de top 3!

“Het is een samenloop van omstandigheden die heeft geleid tot deze deelname. Die heb ik te danken aan Stéphane Corremans, die de structuur D2P opzette, en aan een zekere Amato Ferrari, de verantwoordelijke voor AF Corse, de partner voor de techniek en de engineering van D2P”, legt John uit. “Het is duidelijk dat het resultaat op La Mans van vorig jaar een bepalende invloed heeft gehad op de beslissing om mij naar Portimao te sturen. Ik zal er de gelegenheid krijgen om in de kleuren te rijden van Francorchamps Motors Luxemburg.”

Zoals zo dikwijls in de sportieve carrière van John Wartique, zal hij aanvangen in een competitie die ondertussen al aan zijn derde manche toe is, na hun post-Covid herneming, en daarenboven op een circuit dat hij niet kent. “Dat is ondertussen een constante geworden op mijn pad in de autosportcompetitie”, lacht Wartique. “Maar dat geeft me geen stress. Vorig jaar op Le Mans had ik ook alles nog te ontdekken, en het resultaat, dat kennen we ondertussen. Inderdaad, mijn tegenstanders hebben wat rijtijd kunnen opdoen in de afgelopen weken want het is voor hen al de derde proef in een maand tijd. Portimao is een prachtig circuit, niet gemakkelijk om aan te leren, maar wanneer je de kans krijgt om gesteund te worden door mensen als Stéphane Corremans en Amato Ferrari, dan krijg je een ijzersterk geloof dat bergen kan verzetten. Volgend weekend ga ik duidelijk voor een eindpodium, ondanks een concurrentie die veel sterker zal zijn…”

Met zijn deelname aan deze Portugese manche van de Ferrari Challenge Europe, lonkt John Wartique ook naar het vervolg van het seizoen. “Een tweede deelname zou me in de mogelijkheid kunnen stellen om de Ferrari Finali Mondiali te betwisten op het circuit van Yas Marinas in Abu Dhabi in november. Een piste die ik bijzonder goed ken vanuit professioneel oogpunt. Aan mij dus om dit weekend al een intelligente wedstrijd te rijden om zodoende een ander zetje richting Abu Dhabi te verdienen tussen nu en de maand november…”

Vanaf vrijdag zijn er de vrije trainingsritten die aan John Wartique zullen toelaten om te wennen aan het circuit van Portimao, terwijl zaterdag en zondag een kwalificatie en een wedstrijd het ritme van het weekend zullen dicteren. Good luck, John !

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws