Grégoire Munster en Hyundai Belux zeer tevreden

Na een vierde plaats in de rally van Haspengouw en een zevende plaats in de Rally Capital di Roma eindigden Grégoire Munster en Louis Louka het afgelopen weekend in een zeer sterk bezette Rally di Alba opnieuw zevende. In drie rally’s met de Hyundai evenveel keer in de top 10 eindigen is een bijzonder sterke prestatie.

“Ik ben heel tevreden met onze prestatie van vandaag,” glimlacht Grégoire Munster. “We hebben niet alleen enkele snelle tijden gereden, we hebben ook de wagen nog beter leren kennen. Jammer van die spin in de 5de rit van de dag. Zonder dat foutje had er nog een beter resultaat ingezeten en waren we voor Veiby geëindigd. Als officieel WRC2-rijder van Hyundai Motorsport is hij toch een serieuze referentie. Los van het resultaat is het verderzetten van ons leerproces en de daaraan verbonden progressie, zowel in deze rally als die van vorige week in Rome iets waarover ik bijzonder tevreden ben. Kunnen rijden tegen kleppers als Breen, Huttunen, Sordo en Veiby is een voorrecht en bijzonder leerrijk. Als je alle tijden gaat analyseren waren we slechts 0,3 sec per km trager dan Sordo. Een ander positief gegeven is de massa aan data die we meenemen en die ik de komende dag kan analyseren. Ik kijk ernaar uit om al die ervaring om te zetten naar prestaties in België.”
Opgedane ervaring zal van pas komen in België

Hyundai Belux maakte zelf ook de verplaatsing om de prestaties van Grégoire Munster van dichtbij te volgen. “Pure klasse wat Grégoire en Louis hier dit weekend getoond hebben,” vertelt Wim Doms, woordvoerder van Hyundai Belux. “Ze waren snel, hebben veel progressie gemaakt en hebben een resultaat behaald in een zeer hoogstaand deelnemersveld. De verwachtingen zijn daarmee helemaal ingelost. Alle hier opgedane ervaring zal hen goed van pas komen wanneer ze de volgende keer aan de slag gaan in het Jobfixers Belgian Rally Championship.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws