John Wartique zegeviert in het kader van de Ferrari Challenge Europe in Portimao in de kleuren van D2P en Francorchamps Motors Luxemburg!

Hij heeft het gedaan! En hoe dan nog… Zoals aangekondigd was John Wartique dit weekend in actie op het Portugese circuit van Portimao in het kader van de Ferrari Challenge Europe. Het is een competitie waarin de Luikenaar opnieuw van start ging na goed een jaar en na een eerste prestigieuze treffen in het kader van de 24 Uren van Le Mans. In het departement van de Sarthe kwam Wartique vooraan in het nieuws toen hij zich naar een podiumplaats vocht. Op Portimao, in de kleuren van D2P en Francorchamps Motors Luxemburg, en met de technische ondersteuning van AF Corse, deed hij nog veel beter…

“Na de 5de tijd te hebben opgetekend tijdens de vrije trainingsritten op zaterdag, toen ik het circuit nog moest ontdekken, kon ik toch nog mijn tijden verbeteren. Dat liet me toe te vertrekken vanaf de tweede rij van de startgrid”, legt John Wartique uit. “Ik was vastbesloten om de eerste race op een intelligente manier te beheren, en mijn Pirelli banden zo goed mogelijk te sparen en het verschil te maken als het om de knikkers ging. Dat was voor mij de sleutel tot deze wedstrijd. Een taak die ik helemaal tot een goed einde bracht want ik kon geleidelijk aan mijn tegenstanders inhalen om uiteindelijk te winnen met 2’’8 overschot op de Luxemburger Oliver Grotz! Ik ben er zeker van dat er hierboven enkelen zeer fier waren… Wat een plezier om op de hoogste trede van het podium te kunnen klimmen. Zo kon ik ook mijn dank uitdrukken voor het vertrouwen dat Stéphane Corremans en Amato Ferrari in mij stelden, en ondertussen ook Francorchamps Motors Luxemburg naar de kop van het klassement loodsen…”

De zondag was het resultaat iets minder spectaculair. Een Drive Through zond John naar een 7de positie in het eindklassement, de derde plaats in het Pirelli klassement dat is voorbehouden aan de professionele rijders. “Spijtig want we waren echt op weg naar een derde plaats algemeen. Dat zou me hebben toegelaten om een tweede podiumplaats te laten optekenen in evenveel wedstrijden. En dat was ook de doelstelling van bij het begin”, vervolgt Wartique. “Maar ik ga het mijn plezier niet laten bederven, dit weekend was echt sterk, en ik was de meest constante rijder in de tweede race met niet minder dan zeven rondes in dezelfde twee tienden van een seconde! Samen met mijn partners dachten we te kunnen uitblinken in het kader van de Ferrari Challenge Europe in Portimao. Niet enkel bleek dat het geval maar de zege van zaterdag steeg boven de verwachtingen van iedereen. Het was magisch…”

Na dit prachtige Portugese weekend gaat John Wartique werken om zo snel mogelijk weer te kunnen starten in de Ferrari Challenge Europe, en zo zijn kansen te vrijwaren voor de Ferrari Finali Mondiali die in november geprogrammeerd staan op het circuit van Yas Marina in Abu Dhabi. Het voordeel van de piste in de Emiraten is dat de Belgische rijder deze goed kent en goed onder de knie heeft…

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws