Het Zolder Fun Festival blijft op de kalender

Het geduld van de liefhebbers en deelnemers van de VW Fun Cup powered by Hankook wordt beloond! Hoewel de openingsmanche op Circuit Zolder even onder voorbehoud werd geplaatst door de verhoogde lokale infectiegraad van het Covid 19-virus, kan er nu met zekerheid meegedeeld worden dat de spectaculaire Racekevers, de BGDC, de Porsche Carrera Cup Benelux en Sprint Challenge op 22 en 23 augustus zullen racen op het Limburgse circuit.

Het coronavirus heeft de nationale en internationale autosport in bedwang gehouden tijdens de eerste fase van het seizoen, maar ook in de zomermaanden moet er rekening gehouden worden met de actualiteit. Om die reden hebben de lokale overheden de afgelopen dagen geëvalueerd of de organisatie van het Zolder Fun Festival tot de mogelijkheden bleef behoren. Het team van Kronos Events heeft nu gelukkig groen licht gekregen voor de langverwachte openingsrace van de nieuwe campagne, op voorwaarde natuurlijk dat de situatie niet plots de verkeerde kant uitgaat.

“De tweede besmettingsgolf kwam erg ongelegen voor de seizoensstart van de VW Fun Cup powered by Hankook 2020, maar gelukkig hebben de overheden op tijd de juiste maatregelen genomen zodat ons evenement kan plaatsvinden”, reageert Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events. “Onze dank gaat uit naar de lokale autoriteiten en naar Circuit Zolder, want dat is natuurlijk fantastisch nieuws voor onze deelnemers die al maanden staan te trappen om opnieuw van de competitie te kunnen genieten. We gaan onze verantwoordelijkheid niet uit de weg en zullen er alles aan doen om de strikte en verplichte veiligheidsmaatregelen voor 100 procent te laten respecteren tijdens deze meeting achter gesloten deuren. We willen onze rijders, teams en partners in die omstandigheden toch nog een onvergetelijk seizoen bezorgen.”

Het Zolder Fun Festival opent het nieuwe seizoen van de VW Fun Cup met een wedstrijd van 8 uur op zondag 23 augustus. Nadien staan Circuit Zandvoort (8 uur, op 12-13 september), het Franse circuit van Anneau du Rhin (8 uur, op 2-3 oktober), Spa-Francorchamps (12h30, op 29-30 oktober) en het Portugese Portimao (8 uur, 14-15 november) op het programma.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws