Thems Racing by EMG Motorsport racet opnieuw!

De mondiale gezondheidscrisis houdt de wereld nog steeds stevig in haar greep. Hoewel we dagelijks de gevolgen merken van de coronapandemie, lijkt het gewone leven zich beetje bij beetje te hernemen. Dat betekent ook dat er terug autosport is! Nicolas Vandierendonck start dit weekend in de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship 2020 op Circuit Zolder en de Oost-Vlaamse ondernemer zakt niet zonder ambitie af naar Limburg.

“We zullen 2020 niet snel vergeten denk ik”, trapt Nicolas Vandierendonck af. “De menselijke en zakelijke impact van corona is enorm, maar ook op sportief vlak werd elke planning al vrij snel richting vuilbak verwezen. EMG Motorsport heeft afgelopen winter een volledige analyse gemaakt van het voorbije seizoen en zich versterkt in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De start daarvan werd evenwel enkele maanden uitgesteld, tegen wil en dank.”

“We hebben echter niet stilgezeten de voorbije maanden”, vervolgt de ShipEx-rijder. “Hoewel competitie uit den boze was, stond de overheid professionele trainingen nog wel toe. We hebben dus meerdere testsessies afgewerkt om te zorgen dat we klaar waren eens de startlichten terug zouden doven. En dat is dit weekend dus! De bevestiging kwam zeer, zeer laat. Pas gisteren (woensdag, red.) kreeg Circuit Zolder groen licht van de overheid en dat nadat diezelfde overheid eind juli het evenement nog had geannuleerd. Ik wil Circuit Zolder echter feliciteren voor de doortastendheid die geleid heeft tot de Belcar Race Day, zoals het evenement heet. Bovendien is er dit weekend dus niet enkel de allereerste wedstrijd van het jaar, het wordt meteen ook de allereerste race op het vernieuwde Circuit Zolder! Begin dit jaar werd nieuw asfalt gelegd en dat heeft geleid tot een circuit dat enorm veel grip biedt. Dat konden we tijdens onze testen reeds vaststellen.”

“Na al dat testwerk kijk ik echt uit naar competitie”, vervolgt Vandierendonck. “Je kan testen zoveel je wil, maar je beseft pas waar je staat eens je een wedstrijd kan betwisten. Vanzelfsprekend mikken we op eremetaal met de Porsche 911 GT3 Cup, al willen mijn ervaren Nederlandse teamgenoot Eric van den Munckhof en ikzelf de wedstrijd vooral goed indelen. Het KMI voorspelt namelijk temperaturen van 30 graden celsius en meer. Mens en machine zullen dus op de proef gesteld worden zondag, zeker in een race van maar liefst drie uur!”

Tijdens de Belcar Race Day, op zondag 9 augustus, staan in de voormiddag (10u30) kwalificaties gepland, terwijl om 14u30 het startsein wordt gegeven voor de race over 180 minuten. Publiek is niet toegelaten, maar de organisatie zal na afloop een video vrijgeven van de openingsmanche.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws