Belgian Audi Club Team WRT wil succesverhaal voortzetten in Misano

Twee weken na de schitterende zege bij de openingsmanche van de Endurance Cup in Imola, maakt Belgian Audi Club Team WRT zich op voor de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe op het circuit van Misano. Liefst drie wedstrijden van 60 minuten staan op het programma voor de drie Audi R8 LMS die de sporen krijgen van Dries Vanthoor-Charles Weerts, Ryuichiro Tomita-Kelvin van der Linde en de broers Jusuf en Hamza Owega.

Sinds het Europese GT-seizoen van start ging, volgen de raceweekends elkaar in sneltempo op bij Belgian Audi Club Team WRT. Twee weken geleden wonnen de troepen van Vincent Vosse de seizoensopener van de GT World Challenge Europe op het circuit in Imola. De week nadien scoorde het Belgische team een zege bij zijn debuut in de ADAC GT Masters, met dank aan de Belgische tandem Dries Vanthoor en Charles Weerts. Dit weekend komt de formatie uit Baudour voor de derde week op rij in actie. Het doel? Een nieuwe zege bij de tweede afspraak van de GT World Challenge Europe, de eerste manche van de Sprint Cup!

“We kenden een zeer goede seizoenstart in de Endurance Cup en de ADAC GT Masters”, geeft Team Principal Vincent Vosse aan. “Het zou geweldig zijn om op dat elan door te gaan. Er zit een goede dynamiek in het team en we willen ook winnen in de Sprint Cup. In het verleden lag Misano ons vaak goed. Als we geconcentreerd blijven, is een nieuwe zege zeker niet onmogelijk. Het wordt echter een moeilijk weekend met niet minder dan drie races op het programma. Dat betekent dat het kleinste foutje of het minste incident ons duur kan komen te staan… Verder ben ik blij dat we drie nieuwe rijders mogen verwelkomen in de WRT-familie, met de broers Jusuf en Hamza Owega enerzijds en Ryuichiro Tomita anderzijds.

De rijdersbezettingen die de handschoen opnemen in de Sprint Cup zijn echter niet dezelfde als die uit de twee vorige evenementen. Op één uitzondering na! Net als in de Endurance Cup en de ADAC GT Masters, delen Audi-fabriekspiloot Dries Vanthoor en jonge belofte Charles Weerts dezelfde Audi R8 LMS #32 in de kleuren van Skechers. Vergeten we ook niet dat, voor hun succes op de Lausitzring afgelopen week, de twee Belgen al in 2019 samen een overwinning scoorden in… Misano!

“We houden zeer goede herinneringen over aan dit circuit”, bevestigt Dries Vanthoor. “We pakten een pole en scoorden een zege. We hopen dan ook om dit weekend minstens even goed te doen. Onze zege in de ADAC GT Masters vorige week is uiteraard een bijkomende motivatie en geeft vertrouwen. We moeten een foutloos weekend afwerken, goede resultaten neerzetten en zoveel mogelijk punten sprokkelen.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws